Sonos Sub mini render.

Sonos Sub mini nu al uitgesteld, nog voor de officiële aankondiging

Sonos heeft het bestaan van een nieuwe speaker laten uitlekken via de eigen app, zo bleek afgelopen najaar. Het gaat om een mini-versie van de Sonos Sub. Inmiddels zijn er ook renders van de Sonos Sub mini verschenen die het design laten zien. Maar de speaker komt later dan gedacht.

Update 11 augustus 2022: Je vraagt je misschien af waar die Sonos Sub mini, die al meermaals gelekt is, nou toch blijft. De nieuwe speaker dook op bij de FCC en er zijn ook al renders en een aantal specificaties naar buiten gekomen. Normaal gesproken komt een Sonos-speaker kort na het uitlekken via de FCC uit (zoals voorheen het geval was), maar daar is nu geen sprake van. Tegenover The Verge heeft Sonos bevestigd dat een nieuw product later uitkomt dan gepland. Sonos had voor haar vierde fiscale kwartaal van 2022 een nieuw product gepland, maar heeft dit nu doorgeschoven naar het eerste fiscale kwartaal van 2023, dat loopt van oktober tot en met december 2022. De nieuwe speaker is niet bij naam genoemd, maar het gaat hier dus hoogstwaarschijnlijk om de nieuwe Sonos Sub mini die al meermaals gelekt is. Er zijn voor zover bekend geen andere nieuwe speakers in ontwikkeling die op korte termijn verschijnen. Wel gaan er al een tijd geruchten over een hoofdtelefoon van Sonos.

Update 2 juni 2022: Hij lijkt er echt aan te komen! De Amerikaanse keuringsinstantie FCC heeft afbeeldingen van de Sonos Sub Mini online gezet. Daaruit blijkt opnieuw dat het apparaat een rond design krijgt. De keuringsdocumenten voor de Sonos Sub Mini werden ontdekt door Reddit-gebruikers. Uit de documenten blijkt dat het een rond zuiltje wordt, met aan de onderkant een Ethernet-aansluiting. Qua kleuren kun je zoals gebruikelijk kiezen uit zwart en wit. Het apparaat is door de FCC getest in combinatie met een Sonos Beam.

Prijs en releasedatum zijn nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat de huidige Sonos Sub Gen 3 voor 849 euro in de winkel ligt. Het kleinere nieuwe model zal vermoedelijk goedkoper zijn. Een aankondiging wordt nog dit jaar verwacht. Bij de onlangs gereviewde Sonos Ray verschenen de documenten ongeveer twee weken voor de release bij de FCC.

Sonos Sub Mini FCC

Update 17 mei 2022: Het is alweer een tijd geleden dat de eerste aanwijzingen voor de Sonos Sub mini opdoken. Nu deelt The Verge wat meer details en het ontwerp met renders, gebaseerd op echte foto’s. De kleinere subwoofer gaat inderdaad Sons Sub mini heten en het gaat om een cilindervormige speaker. Er zit een pilvormig gat in, vergelijkbaar met het gat in de gewone Sonos Sub. Het is nog niet duidelijk hoe de Sub mini precies opgebouwd is en welke onderdelen erin zitten, maar gezien het kleinere formaat en de mogelijke lagere prijs, gaat het om minder geavanceerde onderdelen dan de gewone Sonos Sub. De exacte afmetingen zijn nog niet bekend. De Sonos Sub mini zou vooral gecombineerd kunnen worden met de nieuwe Sonos Ray en geschikt zijn voor kleinere woningen en kamers.

Sonos Sub mini render.

Hoeveel de Sonos Sub mini gaat kosten en wanneer hij precies verschijnt, is nog niet bekend. Maar het zou nu niet al te lang meer duren. Zodra de speaker officieel aangekondigd is, lees je dat op iCulture.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 30 november 2021

Sonos Sub mini gelekt

Sonos laat wel vaker iets uitlekken via de Sonos Controller-app voor iPhone waarmee je het speakersysteem kunt bedienen. In april 2018 kwam de toen nog niet officieel aangekondigde Sonos Beam-soundbar aan het licht, die inmiddels al aan een tweede generatie toe is. Nu ligt er opnieuw een geheim op straat: in de Sonos Controller-app is een nieuwe subwoofer te zien die ‘Sonos Sub mini’ wordt genoemd. Een gebruiker van Reddit kwam het per ongeluk tegen bij het bladeren door de app en het tikken op het link voor meer informatie. Bij het installeren van een tweede Sonos Sub, iets wat sinds eind 2020 mogelijk is, toonde de Sonos Controller opeens ook een nieuw type Sonos Sub. De app meldt dat de Sub mini nog niet wordt ondersteund, terwijl het hier om een product gaat dat nog niet is aangekondigd.

Van de gewone Sonos Sub zijn inmiddels drie generaties verschenen, die altijd de vorm van een groot rechthoekig blok hadden. De kleinere variant lijkt een iets ander uiterlijk te krijgen: hij is cilindrisch. Hoe de nieuwe subwoofer er verder uit ziet is nog een raadsel, aangezien er geen afbeeldingen beschikbaar zijn. Ook over de prijs, releasedatum en specs is nog niets bekend, maar de kans is groot dat we binnenkort een aankondiging kunnen verwachten.

Sonos Sub zwart

Het Sonos-audiosysteem is populair vanwege de kwaliteit van het geluid en het gemak waarmee je nieuwe speakers kunt toevoegen aan je multiroom-systeem. Ook werkt Sonos samen met heel veel audiodiensten. Recent kondigde Sonos nog de tweede generatie van de Beam aan (een speaker voor onder de tv) en de draagbare mini-luidspreker Sonos Roam. Dit is een goedkopere en makkelijker te verplaatsen variant op de Sonos Move, die je onderweg kunt gebruiken om muziek te luisteren.

De prijs van de Sonos Sub mini zal waarschijnlijk een stuk lager liggen dan die van de huidige Sonos Sub, die rond de 700-800 euro in de winkel verkrijgbaar is. Op het moment van schrijven is ‘ie bij HifiKlubben het goedkoopst (€768,-).

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 11 augustus: Artikel bijgewerkt na nieuwe informatie over uitstel van nieuw Sonos-product.
  • 2022 - 02 juni: De subwoofer is nu ook in documenten bij de FCC opgedoken.
  • 2022 - 17 mei: Artikel bijgewerkt met nieuwe render met het design van de kleinere subwoofer.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.