Sonos Speakers

Sonos stopt met het afspelen van lokale muziek vanaf je iPhone of iPad

Dit zijn je alternatieven

Sonos is gestopt met het afspelen van lokale muziek op je iOS-device. Hierdoor kunnen gebruikers die geen streamingdienst hebben en geen geschikte AirPlay 2-speaker in huis hebben staan, geen muziek meer afspelen op hun speakers.

Sonos voegde in 2012 een functie toe waarmee je muziek die lokaal op je iPhone of iPad opgeslagen staat, af kan spelen via de speakers. Dit is ideaal voor gebruikers die hun eigen cd-collectie via iTunes gesynchroniseerd hebben of nummers gekocht hebben in de iTunes Store en deze lokaal op hun toestel bewaard hebben. Sonos beloofde eerder al dat de functie verwijderd zou worden en met de nieuwste app-update is dit moment nu aangebroken.

Geen lokale muziek meer afspelen via Sonos

Als reden geeft Sonos dat de functie niet meer goed werkt bij nieuwere versies van iOS, op de manier hoe deze oorspronkelijk ontworpen is. Je vond de optie door in de Sonos-app naar Bladeren > Op deze iPhone te gaan. Deze optie is nu verwijderd. Er is een aantal alternatieven om toch je eigen muziek af te kunnen spelen op een speaker van Sonos.

De meest eenvoudige manier is door gebruik te maken van AirPlay 2 op Sonos. De nieuwste Sonos-speakers, waaronder de Sonos One, Beam, Play:5 en de IKEA Symfonisk-speakers, zijn geschikt voor AirPlay. Ook als je oudere speakers hebt kun je hierop afspelen, mits je deze gekoppeld hebt met een nieuwere geschikte AirPlay 2-speaker van Sonos. Heb je alleen oudere modellen in huis, dan kom je helaas van een koude kermis thuis. Lokale muziek afspelen vanaf je iPhone of iPad is dan niet mogelijk.

Andere alternatieven
Je moet daarom terugvallen op één van de twee andere opties: een muziekstreamingdienst of de app op je Mac en pc. Sonos werkt met nagenoeg alle streamingdiensten, maar je moet daar vaak wel voor betalen als je onbeperkt en zonder reclame wil streamen. Als je niet teveel geld uit wil geven, kun je Spotify met korting gebruiken. Wil je liever Apple Music, dan kan je een gezinsbundel overwegen en de kosten delen met familieleden. Zie ook ons overzicht van muziek streaming op iPhone en iPad.

Een laatste alternatief is dus de app op de desktop. De Sonos-app voor Mac en pc laat je nog wel gewoon lokale muziek streamen, maar de muziek moet dan dus wel op je computer staan. Ook kun je via deze app een NAS koppelen, mocht je daar je muziekcollectie willen bewaren. Er zijn ook andere diensten waarmee je je complete mediaverzameling kan beheren, waaronder Plex. Onlangs heeft Plex nog een nieuwe desktop-app voor Mac uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2019, 9:16
Bron Bron Sonos
Via Via iPhone-Ticker
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.