Philips Hue najaarscollectie 2019 filament slimme stekker

Dit wordt de najaarscollectie van Philips Hue

Nieuwe slimme stekker en filament-lampen

Philips Hue komt in de loop van het jaar met een reeks nieuwe producten, zo kan iCulture melden. Zo brengt Philips een eigen slimme stekker uit en komen er sfeervolle filament lampen. Hier lees je alle details!
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Philips Hue najaarscollectie 2019

Het assortiment van Philips Hue bestaat nu al uit veel verschillende lampen, zoals de gekleurde en witte lampen. Ook heeft Hue een reeks accessoires, waaronder een bewegingssensor en dimmers/schakelaars. In alle categorieën komt Philips Hue in de loop van het jaar met nieuwe producten, zo blijkt uit een folder voor intern gebruik. iCulture kreeg via een tipgever de informatie in handen en wij kunnen je exclusief melden welke nieuwe producten er aan zitten te komen.

Philips Hue Smart Plug: slimme stekker van Philips

De opmerkelijkste nieuwe producten zijn een slimme stekker en de zogenaamde filament lampen met zichtbare gloeidraad. De slimme stekker werkt net als vele andere slimme stekkers met HomeKit, maar onduidelijk is op dit moment nog of de aanwezigheid van een Philips Hue bridge daarvoor een vereiste is. De stekker krijgt een verwachte adviesprijs van €29,95.

Je steekt de slimme stekker in het stopcontact zodat je er vervolgens allerlei apparaten op kan aansluiten en slim mee kan maken. Met deze stekker kun je volgens Philips »alle lampen met Philips Hue bedienen«. Waarschijnlijk vind je aangesloten apparaten ook in de Hue-app. Je kan schema’s, timers en sensoren gebruiken om de aangesloten lamp te bedienen. Ook stembediening is beschikbaar voor koppeling met Google Assistent, Amazon Alexa en natuurlijk Siri via HomeKit. De Philips Hue slimme stekker is verder relatief klein en heeft een knop aan de bovenkant.

Philips Hue najaarscollectie 2019 filament slimme stekker

Nieuwe Philips Hue Filament-lampen: sfeervolle lampen met zichtbare gloeidraad

Ook nieuw zijn de zogenaamde Filament-lampen. Deze lampen zijn de laatste jaren erg populair, omdat ze eruit zien als gewone gloeilampen en daarom zichtbaar in huis opgehangen kunnen worden. Eerder had Osram al dergelijke lampen in het assortiment. Nu komt ook Philips met een serie van dit type, die volgens de specificaties zowel met Zigbee als Bluetooth werken. Philips gaat drie varianten op de markt brengen: een kleine ronde (E27), een grote ronde (G93) en een langwerpige variant (ST19). Alle lampen hebben een standaard fitting en verschijnen mogelijk in week 37 (tweede week september 2019). De prijs loopt van €19,95 tot €29,95.

Opvallend is dat de lampen ook werken met Bluetooth. Mogelijk heb je dus helemaal geen bridge nodig om de lampen te kunnen bedienen. Dat geldt ook voor nieuwe versies van bestaande Philips Hue lampen, zoals de kaarsvorm (Candle E14) en de GU10-variant. Van de GU10 verschijnt binnenkort overigens ook een iets plattere variant die dan mooier gelijk loopt in een inbouwspot.

Philips Hue GO V2 en GU10.

Forse uitbreiding Philips Hue najaar 2019

Tot slot komt Philips ook nog met een V2-versie van de Philips Hue GO, de lichtbol met allerlei kleuren. De tweede versie heeft een verbeterde positie voor de stekker, zodat hij minder snel omvalt.

Daarnaast zal Philips een complete reeks nieuwe armaturen met spotjes en nieuwe badkamerlampen voor boven de spiegel uitbrengen.

Het gaat om deze nieuwe producten, waarbij de prijzen en data nog kunnen veranderen:

 • GU10 (wit) nieuw design met Bluetooth: €19,95 (week 36, 1e week september 2019)
 • GU10 (white ambiance) met Bluetooth: €29,95 (week 36)
 • GU10 (white & color) met Bluetooth: 59,95 (week 36)
 • Hue White Filament met Bluetooth: €19,95 (week 37, 2e week september 2019)
 • Hue White Filament Edison met Bluetooth: €24,95 (week 37)
 • Hue White Filament Globe met Bluetooth: €29,95 (week 37)
 • Candle E14 met Bluetooth: €19,95 (week 37)
 • Hue GO V2 met Bluetooth: €79,95 (week 40, begin oktober 2019)

Philips Hue Adore en Philips Hue Fugato

 • Fugato spot (meerdere configuraties): vanaf €89,95 (week 37, 2e week september 2019)
 • Argenta spot (meerdere configuraties): vanaf €89,95 (week 37)
 • Centura inbouwspot (meerdere configuraties): vanaf €64,95 (week 37)
 • Adore spiegellamp (meerdere configuraties): vanaf €149,95 (week 45, begin november 2019)
 • Adore badkamerspot (meerdere configuraties): vanaf €49,95 (week 45)
 • Smart Plug: €29,95 (introductiedatum onbekend)

Gezien de timing van de meeste producten verwachten we dat Philips de nieuwe lampen officieel onthult tijdens de IFA in Berlijn. Deze wordt gehouden van 6 september tot en met 11 september 2019.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2019, 12:17
Categorie Accessoires
Onderwerp philips hue

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.