Philips Hue Fugato spots.

Nieuwe beelden tonen aankomende Philips Hue Fugato- en Centura-spots

Philips Hue komt in de loop van het jaar met een reeks nieuwe producten, zo kon iCulture eerder melden. Eén van de nieuwe producten zijn Fugato- en Centura-spots, waar we nieuwe beelden van hebben. Check wat er nog meer aan komt!

Update 29 augustus 2019: Op iCulture konden we eerder deze zomer al exclusief de aankomende Hue-najaarscollectie tonen. Naast de filament-lampen en Hue-stekker (zie verderop in dit artikel), komt Philips ook met een reeks nieuwe armaturen. Dit zijn de Fugato-spots en nieuwe Centura-inbouwspots. De Fugato-spots komt in vier configuraties (enkel, duo, een set van drie en een set van vier) en de Centura verschijnt in een vierkante en ronde versie, in twee verschillende kleuren. De Duitse website Smart Lights heeft nieuwe beelden van de spots.

Philips Hue Fugato spots.

De Fugato-spots tonen 16 miljoen kleuren, net zoals de andere gekleurde lampen van Hue. Ook ondersteunen ze Bluetooth, waardoor je naast losse lampen straks dus ook complete armaturen zonder bridge kan bedienen. Wij konden eerder melden dat de lampen op de planning stonden voor week 37, voor een vanafprijs van €89,95. Dit is vergelijkbaar met andere spots van Hue.

De Centura-inbouwspots bevestig je in je muur en kun je een richting op laten schijnen, zodat het licht mooi geplaatst wordt. Er verschijnen zilverkleurige en donkergrijze versies, beide in een vierkante en ronde uitvoering. Er zit een GU10-lamp in die eveneens via Bluetooth te bedienen is. Deze lampen komen volgens de eerdere planning ook in week 37, voor ongeveer €90.

Philips Hue Centura spots.

Lees ook onze review van de Hue Bluetooth-lampen, waarin we de voor- en nadelen van de lampen zonder bridge bespreken. Zijn ze de moeite waard of kun je toch beter meteen het volledige pakket in huis halen? Alles over onze ervaringen lees je in de review.

Bekijk ook

Review Philips Hue Bluetooth-lampen: een goede start voor beginners, beperkt in functie

Philips heeft haar collectie uitgebreid met de Philips Hue Bluetooth-lampen. Deze lampen werken ook zonder bridge, maar hebben dan wel enkele beperkingen. Zijn die beperkingen acceptabel of moet je toch te veel inleveren? Wij hebben deze Bluetooth-lampen van Hue getest en delen in deze review de voor- en nadelen.

Update 12 augustus 2019: Sinds een aantal jaar heeft Philips Hue de kaarslampen met E14-fitting in het assortiment. De kaarslampen waren echter alleen beschikbaar in de opties White and Color Ambiance en White Ambiance. Binnenkort komt daar ook een geheel witte lamp bij. Het grote voordeel is dat deze een stuk voordeliger is.

De White and Color Ambiance toont miljoenen verschillende kleuren, terwijl de White Ambiance-lampen verschillende tinten witlicht kunnen tonen. Een White-lamp is qua kleurstelling een stuk beperkter, want hij toont slechts één tint wit licht. Een White-lamp is uiteraard wel nog steeds dimbaar, maar je kan dus niet allerlei kleuren instellen. Er was al een E27-fitting met witlicht, maar het Duitse Smartlights ontdekte dat er ook een witte E14 komt. Qua vorm is deze identiek aan de eerdere E14-kaarslampen. De website verwacht een prijs van rond de €20 per stuk. Er komt ook een duopack, mogelijk voor €35.

Philips Hue E14 kaarslamp met witlicht en Bluetooth.

Qua specificaties toont het licht een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin met een helderheid van 250 lumen. De lamp is geschikt voor zowel de traditionele verbinding als via Bluetooth. De Bluetooth-collectie heeft geen bridge nodig, maar een nadeel daarvan is dat de lamp ook niet geschikt is voor HomeKit. Elke Bluetooth-lamp kan je gelukkig ook gewoon koppelen met de Hue-bridge, waardoor je hem wel met HomeKit kan gebruiken.

Bluetooth-lampen beschikbaar
De eerder aangekondigde Bluetooth-lampen zijn nu ook beschikbaar bij de bekende winkelketens. Om de lampen te bedienen heb je de losse Philips Hue Bluetooth-app nodig. Deze app heeft dezelfde mogelijkheden als de normale Hue-app, maar vereist dus geen bridge om de lampen te gebruiken.

Deze bundels zijn onder andere beschikbaar:

Update 27 juni 2019: Philips Hue heeft haar nieuwe Bluetooth-lampen officieel aangekondigd. Met de nieuwe serie lampen én een nieuwe Hue-app kun je de lampen bedienen zonder dat je hiervoor een bridge nodig hebt. Het gaat om allerlei verschillende lampen, in allerlei maten en lichtkleuren. HomeKit-ondersteuning voor deze lampen ontbreekt.

Nieuwe Philips Hue Bluetooth-lampen officieel

In een persbericht zijn de nieuwe lampen officieel aangekondigd, maar de beschikbaarheid in Europa laat nog even op zich wachten. Dankzij de Bluetooth-verbinding kun je met Hue van start gaan zonder dat je hiervoor de losse bridge nodig hebt. De lampen maken rechtstreeks met je iPhone of iPad verbinding dankzij de nieuwe Hue Bluetooth-app.

Hue White en Color Ambiance met Bluetooth.

Met de nieuwe app kun je tot maximaal tien lampen bedienen, tot een afstand van ongeveer tien meter. De Bluetooth-lampen zijn ook geschikt voor bediening met je stem, maar alleen via Google Assistent en Amazon Alexa. Ondersteuning voor Siri en HomeKit vereist de Hue-bridge, die ook nog altijd los te koop is.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Wat verandert er voor huidige Hue-gebruikers?
Voor huidige Hue-gebruikers verandert er niet zo veel. De Hue-bridge is voor een aantal functies nog steeds vereist, waaronder dus HomeKit en meer geavanceerde functies zoals het Friends of Hue-programma, bediening van buitenaf en ondersteuning voor apps van derden. Wel kan je je huidige set-up uitbreiden met de nieuwe Bluetooth-geschikte lampen, want ze werken ook met de bridge.

Dat betekent ook dat als je nog geen Hue hebt en van start gaat met de Bluetooth-variant, je dit na het maximum van tien stuks kan blijven uitbreiden door de losse bridge aan te schaffen. De Bluetooth-lampen zijn dus te combineren met de gewone versies.

In de VS zijn de lampen vanaf nu beschikbaar, maar Europa vanaf midden augustus in de varianten E27 en GU10. De Hue White-lamp kost €19,95, de Hue White Ambiance kost €29,95 en voor de White & Color betaal je €59,95. Later in het jaar en in 2020 volgen er nog meer Bluetooth-producten.

Bekijk hieronder ons oorspronkelijke artikel, waarin wij exclusief konden melden dat Philips werkte aan de nieuwe Bluetooth-lampen en de aankomende slimme stekker en Filament-collectie.

Philips Hue najaarscollectie 2019

Het assortiment van Philips Hue bestaat nu al uit veel verschillende lampen, zoals de gekleurde en witte lampen. Ook heeft Hue een reeks accessoires, waaronder een bewegingssensor en dimmers/schakelaars. In alle categorieën komt Philips Hue in de loop van het jaar met nieuwe producten, zo blijkt uit een folder voor intern gebruik. iCulture kreeg via een tipgever de informatie in handen en wij kunnen je exclusief melden welke nieuwe producten er aan zitten te komen.

Philips Hue Smart Plug: slimme stekker van Philips

De opmerkelijkste nieuwe producten zijn een slimme stekker en de zogenaamde filament lampen met zichtbare gloeidraad. De slimme stekker werkt net als vele andere slimme stekkers met HomeKit, maar onduidelijk is op dit moment nog of de aanwezigheid van een Philips Hue bridge daarvoor een vereiste is. De stekker krijgt een verwachte adviesprijs van €29,95.

Je steekt de slimme stekker in het stopcontact zodat je er vervolgens allerlei apparaten op kan aansluiten en slim mee kan maken. Met deze stekker kun je volgens Philips »alle lampen met Philips Hue bedienen«. Waarschijnlijk vind je aangesloten apparaten ook in de Hue-app. Je kan schema’s, timers en sensoren gebruiken om de aangesloten lamp te bedienen. Ook stembediening is beschikbaar voor koppeling met Google Assistent, Amazon Alexa en natuurlijk Siri via HomeKit. De Philips Hue slimme stekker is verder relatief klein en heeft een knop aan de bovenkant.

Philips Hue najaarscollectie 2019 filament slimme stekker

Nieuwe Philips Hue Filament-lampen: sfeervolle lampen met zichtbare gloeidraad

Ook nieuw zijn de zogenaamde Filament-lampen. Deze lampen zijn de laatste jaren erg populair, omdat ze eruit zien als gewone gloeilampen en daarom zichtbaar in huis opgehangen kunnen worden. Eerder had Osram al dergelijke lampen in het assortiment. Nu komt ook Philips met een serie van dit type, die volgens de specificaties zowel met Zigbee als Bluetooth werken. Philips gaat drie varianten op de markt brengen: een kleine ronde (E27), een grote ronde (G93) en een langwerpige variant (ST19). Alle lampen hebben een standaard fitting en verschijnen mogelijk in week 37 (tweede week september 2019). De prijs loopt van €19,95 tot €29,95.

Opvallend is dat de lampen ook werken met Bluetooth. Mogelijk heb je dus helemaal geen bridge nodig om de lampen te kunnen bedienen. Dat geldt ook voor nieuwe versies van bestaande Philips Hue lampen, zoals de kaarsvorm (Candle E14) en de GU10-variant. Van de GU10 verschijnt binnenkort overigens ook een iets plattere variant die dan mooier gelijk loopt in een inbouwspot.

Philips Hue GO V2 en GU10.

Forse uitbreiding Philips Hue najaar 2019

Tot slot komt Philips ook nog met een V2-versie van de Philips Hue GO, de lichtbol met allerlei kleuren. De tweede versie heeft een verbeterde positie voor de stekker, zodat hij minder snel omvalt.

Daarnaast zal Philips een complete reeks nieuwe armaturen met spotjes en nieuwe badkamerlampen voor boven de spiegel uitbrengen.

Het gaat om deze nieuwe producten, waarbij de prijzen en data nog kunnen veranderen:

 • GU10 (wit) nieuw design met Bluetooth: €19,95 (week 36, 1e week september 2019)
 • GU10 (white ambiance) met Bluetooth: €29,95 (week 36)
 • GU10 (white & color) met Bluetooth: 59,95 (week 36)
 • Hue White Filament met Bluetooth: €19,95 (week 37, 2e week september 2019)
 • Hue White Filament Edison met Bluetooth: €24,95 (week 37)
 • Hue White Filament Globe met Bluetooth: €29,95 (week 37)
 • Candle E14 met Bluetooth: €19,95 (week 37)
 • Hue GO V2 met Bluetooth: €79,95 (week 40, begin oktober 2019)

Philips Hue Adore en Philips Hue Fugato

 • Fugato spot (meerdere configuraties): vanaf €89,95 (week 37, 2e week september 2019)
 • Argenta spot (meerdere configuraties): vanaf €89,95 (week 37)
 • Centura inbouwspot (meerdere configuraties): vanaf €64,95 (week 37)
 • Adore spiegellamp (meerdere configuraties): vanaf €149,95 (week 45, begin november 2019)
 • Adore badkamerspot (meerdere configuraties): vanaf €49,95 (week 45)
 • Smart Plug: €29,95 (introductiedatum onbekend)

Gezien de timing van de meeste producten verwachten we dat Philips de nieuwe lampen officieel onthult tijdens de IFA in Berlijn. Deze wordt gehouden van 6 september tot en met 11 september 2019.

Bekijk ook

Alles over Philips Hue-lampen en -accessoires

Philips Hue is slimme verlichting voor in huis die je met je iPhone of iPad kan bedienen. Wat kun je allemaal met Philips Hue, welke lampen zijn er en waar werkt het mee samen? In deze gids lees je alles wat je wil weten over Philips Hue.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 29 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe beelden van Fugato- en Centura-spots.
 • 2019 - 12 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe E14-kaarslamp met witlicht.
 • 2019 - 27 juni: Artikel aangepast na aankondiging Bluetooth-lampen.

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.