Plex desktop voor Mac

Plex heeft nieuwe desktop-app voor Mac, Plex Media Player gaat verdwijnen

Plex heeft een nieuwe desktop-app voor de Mac en Windows uitgebracht. Daarmee kun je offline kijken. Maar er komen geen updates meer voor de Plex Media Player. Daarmee komt er ook een einde aan de ondersteuning voor HTPC op tv's die met een pc zijn verbonden.

Er zijn wel functies overgeplaatst van de Plex Media Player naar Mac en Windows. “We hebben een gloednieuwe desktop-app die we graag aan je willen laten zien!” roepen de makers in een blogposting. “Het bevat alle fantastische afspeelmogelijkheden als de Plex Media Player, plus een geweldige nieuwe offline functie. We noemden het eerder ‘Sync’ maar nu heet het gewoon ‘Downloads’. Een vriendelijker begrip om aan te geven dat je met een enkele klik je favoriete media kunt meenemen.” Het is gebouwd met een simpeler en betrouwbaarder mechanisme, waardoor downloads meteen beginnen en je meer duidelijkheid hebt.


De mobiele apps krijgen ook een soortgelijke functie. De Plex Media Player zal voorlopig blijven bestaan naast de nieuwe desktop-app, maar krijgt vanaf januari 2020 geen updates meer. Op termijn zal de desktop-app de enige mogelijkheid zijn om Plex op een Mac of pc te gebruiken. Kortom: neem alvast maar afscheid van je HTPC waarop je de Plex Media Player gebruikte. De nieuwe desktop-app bevat echter geen tv-modus.

Plex desktop voor Mac

Daarmee komt er volgens Plex een einde aan een tijdperk, maar het kan niet anders. Als je kijkt hoe mensen de app gebruiken dan hebben de meeste dezelfde of zelfs beter ervaring door te streamen. Tot 30 januari 2020 zijn er nog updates. In de tussentijd kun je naar een oplossing zoeken, bijvoorbeeld door de Plex-app voor Apple TV te gebruiken, als een alternatief voor je HTPC. Wat bij de keuze ook meespeelde is dat moderne streaming-apparaten minder onderhoud vergen als en desktopcomputer. Ze gebruiken ook veel minder energie en er zit een handige afstandsbediening bij.

Het hele verhaal lees je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.