Shazam zoekfunctie

Apple’s Shazam is nu ook een zoekmachine voor muziek

Met de Shazam-app van Apple kun je voortaan muziek zoeken. De update van de app heeft in versie 13.10 een zoekbalk op het beginscherm gekregen. Je kunt hiermee zoeken naar muzieknummers zonder te 'shazammen'.

Apple nam in 2018 Shazam over en heeft sindsdien een paar veranderingen doorgevoerd. Zo zijn er sindsdien geen advertenties meer in de app. Nu zit er na lange tijd ook weer eens een nieuwe functie in. De zoekfunctie laat je ook zoeken naar songteksten, indien aanwezig. Heb je bijvoorbeeld dat ene zinnetje in je hoofd, maar kun je niet op de naam van het nummer komen, dan kan Shazam je daar nu ook bij helpen. Overigens kan dit in Apple Music ook, dus je hebt dubbele kansen.

Nu de zoekknop is toegevoegd is er overigens ook iets verdwenen: de cameraknop. Daarmee kon je scannen naar allerlei andere dingen dan muziek. Eigenlijk was het al een tijdje niet meer nodig om de Shazam-app te openen, omdat je ook Shazam in Siri kunt gebruiken door “herken dit nummer” of iets soortgelijks te roepen. Maar dat is de basisfunctie. Voor de extra’s zoals de zoekfunctie kan de app wel weer van pas komen. Bij het zoeken van een nummer kregen we ook een video te zien.

Shazam zoeken

Als je een nummer hebt gevonden kun je er zoals gebruikelijk van alles mee doen, zoals openen in Apple Music, delen of artiest bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2020, 21:05
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, shazam, zoekmachine

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.