Philips Hue Signe Gradient

Ook de Philips Hue Signe-vloerlamp krijgt gradient-versie

Kleurverloop voor een mooier effect
Na de Philips Hue Gradient Lightstrip Ambiance komt er ook een gradient-versie van de Signe, de staande vloerlamp.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 1 september 2021: De nieuwe Philips Hue Gradient Signe vloer- en tafellamp zijn inmiddels aangekondigd, samen met andere nieuwe gradient verlichting. Dit zijn de prijzen en beschikbaarheid:

  • Ambiance Gradient Lightstrip: vanaf 14 september voor €59,99 (1 meter) en €149,99 (2 meter)
  • Gradient Signe vloer- en tafellamp: vanaf 14 september voor €299,99 (vloerlamp) en €199,99 (tafellamp)
  • Gradient Light Tube: vanaf 26 oktober voor €179,99 (compact) en €199,99 (breed)

Lees meer over de najaarscollectie 2021 van Philips Hue.

Bekijk ook

Philips Hue onthult najaarscollectie: gradient verlichting, koppeling met Spotify en meer

Philips Hue heeft officieel haar najaarsline-up van 2021 gepresenteerd. Het bedrijf brengt de eerder gelekte gradient verlichting en nieuwe filamentlampen uit, maar heeft ook nog wat verrassingen in petto.

Oorspronkelijk artikel 2 augustus 2021
Over ongeveer een maand zou normaal gesproken de IFA in Berlijn plaatsvinden, dé beurs voor tech en entertainment. Dit is ook het moment waarop de nieuwe Philips Hue-producten worden onthuld. Op 2 september is er inderdaad een digitale keynote gepland, maar de eerste details zijn al bekend. Naast de eerder besproken Gradient Lightstrip komt er ook een gradient-variant van de Philips Hue Signe, de staafvormige vloerlamp. En dat was te verwachten, want een paar weken geleden liet Hue-bedenker George Yianni al in een interview weten hoe enthousiast hij is over de gradient-technologie, waarmee een mooie kleurverloop mogelijk is.

Philips Hue Signe Gradient

Hij gaf toen aan dat meerdere Hue-producten de ‘gradient-behandeling’ zouden krijgen. “Het makkelijkst is het natuurlijk met de lijnvormige producten – en daarvan hebben we wel een paar”, aldus Yianni.

Philips Hue Signe Gradient

Inmiddels weten we welk volgend product aan de beurt is: de Philips Hue Signe. Deze werd drie jaar geleden geïntroduceerd en riep daarbij uiteenlopende reacties op. Sommige mensen vinden ‘m mooi, andere vinden het omhoog wijzende stokje te iel. Het is in feite een verticale lightstrip op een voet. Je kunt kiezen uit een tafellamp en een wat groter model voor op de vloer. Qua prijs is de Signe niet echt goedkoop.

Nieuw is dus de ondersteuning voor gradient-verlichting, waarbij je per zone de kleur kunt aangeven, om bijvoorbeeld een regenboogeffect te realiseren. Ook het design is iets aangepast. De voet was voorheen driehoekig (zie foto hieronder), maar heeft nu de vorm van een cirkel.

Philips Hue Signe tafellamp voet

Hieronder zie je de prijzen van de huidige modellen:

Philips Hue Signe Gradient

Andere kanshebbers voor de ‘gradient-behandeling’ zijn de Philips Hue Play Lightbar en de Outdoor Lightstrip. Daarnaast zou het bedrijf ook met lampen zoals de Philips Hue Ensis (€400) aan de slag kunnen gaan. Dit is een lange keukentafellamp die als alternatief voor een traditionele tl-buis gebruikt kan worden.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.