Philips Hue Labs

Hue Labs stopt: betafuncties voortaan in de normale Philips Hue-app

Signify gaat na zeven jaar stoppen met Hue Labs. De aankondiging komt als een verrassing voor gebruikers, maar echt rampzalig is het niet. Er komt namelijk een alternatief.

Met Hue Labs was het de afgelopen jaren mogelijk om allerlei kleine en handige functies te testen. Sommige daarvan kwamen ook beschikbaar in de officiële Hue-app. Vanaf juni 2024 is dat afgelopen, zo is te lezen in een supportdocument. Hue Labs stopt en daarna kunnen geautomatiseerde formules niet meer bewerkt worden. Wel kun je ze blijven gebruiken. In het document staat een lange lijst van experimentele functies die al in gebruik waren en die je mogelijk kunt nabootsen met een functie in de normale Hue-app. Andere kun je misschien met apps van derden terug krijgen.

Deze nieuwe Hue-functies komen eraan

Gebruikte je bijvoorbeeld de ‘Christmas twinkling stars’ om je kerstverlichting te laten knipperen, dan kun je daarvoor ook de Rosy Sparkle-, Silent Night- of Crystalline-scenes gebruiken. In de lijst staan enkele functies met ‘Coming soon!’. Die zullen de komende tijd naar de normale Hue-app komen. Het gaat om:

  • Sensor couple: laat twee bewegingssensoren samenwerken
  • Personal go to sleep: activeert de slaapautomatisering vanaf de Apple Watch
  • Sunset simulation: simuleert de veranderende kleuren van een zonsondergang
  • Do not disturb my scene: voorkomt dat de bewegingssensor een scene aanpast als de lampen al aan staan
Philips Hue Dymera buiten op een terras

Bètafuncties voortaan in Philips Hue-app

In de toekomst zal Philips Hue nieuwe functies niet langer aanbieden via Hue Labs, maar deze rechtstreeks in de app laten zien als bètafuncties. Die functies krijgen dan het label ‘beta’ zodat je weet dat ze mogelijk nog niet goed werken. Voor gewone gebruikers is het verdwijnen van Hue Labs misschien niet zo erg: het werkte niet zo handig en veel mensen wisten misschien niet eens van het bestaan. Door de bètafuncties op te nemen in de normale Hue-app zijn ze meteen zichtbaar en te proberen (voor wie dat wil).

Sommige functies zijn nu nog alleen in de beta-omgeving te vinden. Die zullen ook na juni 2024 blijven draaien, maar aanpassen kan niet meer.

Bekijk ook

Alles over Philips Hue-lampen en -accessoires

Philips Hue is slimme verlichting voor in huis die je met je iPhone of iPad kan bedienen. Wat kun je allemaal met Philips Hue, welke lampen zijn er en waar werkt het mee samen? In deze gids lees je alles wat je wil weten over Philips Hue.

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.