Openbank Apple Pay met Maestro.

Openbank is een aankomende bank met Apple Pay, inclusief Maestro-pas

Binnenkort van start in Nederland

Er komt een nieuwe bank aan die in Nederland Apple Pay aan gaat bieden. Het is de van oorsprong Spaanse bank Openbank. De start in Nederland lijkt aanstaande, want in de instellingen voor Apple Pay is de bank al zichtbaar.

In Nederland kun je bij een aantal banken terecht voor het gebruik van Apple Pay. Hoewel de grote banken al meedoen, zijn er nog een aantal partijen die nog geen toezegging gedaan hebben. Heeft jouw bank nog geen Apple Pay en zijn één van de andere beschikbare opties niet naar jouw wens? Dan is er mogelijk goed nieuws, want binnenkort opent de bank Openbank haar deuren in Nederland.

Spaanse Openbank komt naar Nederland, mét Apple Pay

Openbank is een van oorsprong Spaanse bank, dat onderdeel is van Santander. Santander is één van de grootste banken in Spanje, waar Openbank dus een dochteronderneming van is. Openbank heeft een eigen banklicentie en een rekening openen doe je vanuit de app. De bank is al sinds 1995 beschikbaar in Spanje en breidt nog dit jaar uit naar onder andere Nederland en Duitsland.

Apple Pay toevoegen via Openbank.

Dat de introductie in Nederland aanstaande is, blijkt wel uit het feit dat Openbank al vermeld staat bij de instellingen voor Apple Pay. Als je de Instellingen-app opent en naar Wallet & Apple Pay > Voeg kaart toe gaat, staat Openbank al in het rijtje van ondersteunde banken. Ook op de al beschikbare Nederlandse website staat vermeld dat ze Apple Pay aan gaan bieden. Daar zien we ook dat de kaart die ze ondersteunen een Maestro-pas is. Dat is dus een gewone pinpas die je overal kan gebruiken. Bij andere buitenlandse partijen zoals Monese en N26 (met uitzondering van Revolut), kun je alleen de Mastercard voor Apple Pay gebruiken. Openbank lijkt daarmee een goed alternatief te worden voor onder andere ING, de Rabobank en ABN AMRO.

Openbank Apple Pay met Apple Watch.

Welke betaalproducten de bank in Nederland aan gaat bieden en tegen welke prijs, is nog niet helemaal duidelijk. Op de Engelstalige versie van de Spaanse website lees je meer over wat de bank allemaal aanbiedt. De app staat in ieder geval al wel in de Nederlandse App Store, hoewel de screenshots nog Spaanstalig zijn. Aanmelden via de app is ook nog niet mogelijk, maar je kunt je wel al inschrijven voor de wachtlijst. Zodra de bank in Nederland live is, lees je dat op iCulture.

Met dank aan tipgever @Sven__M

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 06 december: Correctie doorgevoerd met betrekking tot Revolut.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2019, 9:56
Categorie Apps
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.