Mac Mail

Apple gaat bug met niet goed versleutelde Mail op de Mac oplossen

Siri leest onversleuteld mee

De Mail-app van macOS blijkt niet helemaal veilig. Versleutelde e-mail blijkt in werkelijkheid niet goed versleuteld. De bug wordt veroorzaakt door Siri en treft macOS Catalina en de voorgaande drie releases. Apple zou bezig zijn met een oplossing.

Mail-bug treft versleutelde berichten

De bug werd meer dan drie maanden geleden ontdekt door IT-specialist Bob Gendler. Hij meldde het bij Apple op 29 juni, maar daarmee was het probleem niet meteen opgelost. Gendler kreeg deze week pas een teken van leven van Apple. Het bedrijf belooft dat het in een komende update zal worden opgelost. Om meer mensen op de hoogte te brengen van het probleem heeft Gendler nu een blogposting geschreven met alle details.

Het gaat om een bug in macOS Catalina, Mojave, High Sierra en Sierra. Het heeft te maken met het feit dat Siri e-mail analyseert en vervolgens een niet-versleutelde versie achterlaat die zomaar te lezen is.

Siri-bug Mail

Gendler ontdekte dat macOS database-bestanden aanmaakt die informatie uit Mail en andere apps bevatten. Deze data is nodig om Siri-suggesties te kunnen geven. Het bestand snippets.db blijkt de onversleutelde tekst van e-mails te bevatten, terwijl het om versleutelde e-mailberichten ging.

Siri geen Mail analyseren

Je kunt dit oplossen door in te stellen dat Siri je mail niet analyseert:

  1. Ga naar Systeeminstellingen > Siri-suggesties en privacy > Mail.
  2. Zet de schakelaar uit bij Leer van deze app.

Filevault inschakelen

Ook kun je ervoor kiezen om FileVault in te schakelen via de Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Filevault.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2019, 20:43
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen bug, encryptie, mail, siri

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.