‘1,2 miljoen Nederlandse huishoudens hebben slimme beveiliging’

Stijging van 36%

Uit onderzoek blijkt dat inmiddels bijna 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens slimme beveiligingsapparatuur hebben. Ten opzichte van 2017 is dit met 36% gestegen. De beveiligingscamera is het populairste apparaat.

Multiscope doet regelmatig onderzoek naar allerlei onderwerpen, waaronder smart home. Zo bleek eerder al dat één op de drie Nederlandse huishoudens een smart home is en dat er in een half miljoen Nederlandse huishoudens een slimme speaker staat. Nu heeft het onderzoeksbureau gekeken naar slimme beveiliging en uit de bevindingen is gebleken dat er bijna 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens slim beveiligd zijn. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld een beveiligingscamera of een ander slim beveiligingsapparaat in huis hebben staan.

‘1,2 miljoen Nederlandse huishoudens slim beveiligd’

In totaal is 15% van alle huishoudens in het bezit van een slim beveiligingsapparaat. De beveiligingscamera is het populairste apparaat, hoewel niet bekend is welk merk het het beste doet. Andere apparaten die binnen deze categorie vallen zijn rookmelders, deursloten en deurbellen. Multiscope verwacht dat de markt nog veel verder zal groeien. 14% van de consumenten wil namelijk binnen nu en een jaar ook een apparaat voor slimme beveiliging in huis halen. Vooral voor slimme rook-, CO- en CO2-melders is de intentie groot.

De belangrijkste reden om een slim beveiligingsapparaat te kopen is de extra veiligheid, zo geeft 43% aan. Ook de controle over het thuisfront (28%) en gemak en comfort (23%) zijn belangrijke redenen. Toch staat de hoge prijs veel potentiële kopers tegen, want 44% vindt de producten te duur. Toch is er in 2018 in totaal zo’n €400 miljoen uitgegeven aan slimme beveiliging. Dit is een groei van 60% ten opzichte van het jaar ervoor.

Onderzoek bestedingen slimme beveiliging in Nederland.

Heb jij al slimme beveiligingsapparatuur in huis en zo ja, welk apparaten zijn dat? Als je nog zoekende bent, vind je in onze lijsten heel veel verschillende apparaten die allemaal met HomeKit werken. Maakt HomeKit voor jou niet zo veel uit, dan zijn er ook nog de Nest-apparaten waarmee je je huis op verschillende manieren kan beveiligen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.