iPhone 2020

JP Morgan: ‘Vier nieuwe iPhones in 2020, hoge verwachtingen van 5G’

De analisten van JP Morgan kijken alvast naar volgend jaar en verwachten dat Apple vier nieuwe iPhones gaat uitbrengen. Het gaat om drie modellen met OLED-scherm en een goedkoper model.

‘Vier nieuwe iPhones in 2020’
Je kunt van mening zijn dat analisten duurbetaalde onzin uitkramen, maar wat ze zeggen heeft wél impact. Zo zei een analist van Rosenblatt maandag dat de iPhone 11 waarschijnlijk tegen zal vallen. Het zorgde er meteen voor dat de aandelen van Apple twee procent omlaag gingen. Bij JP Morgan zijn ze wat optimistischer en ze kijken ook wat verder vooruit, namelijk naar de 2020 iPhones. De drie toptoestellen krijgen volgens de analisten OLED-schermen van 5,4-inch, 6,1-inch en 6,7-inch. Ze zijn voorzien van 5G en geavanceerde 3D-technologie in de camera aan de achterkant.


Wat de vierde iPhone betreft denken de JP Morgan-analisten dat Apple een gunstig instapmodel op de markt brengt. Daarbij moeten we niet denken aan een opvolger van de iPhone XR, maar eentje voor een lager segment. Het zou volgens JP Morgan kunnen gaan om een kleinere iPhone, vergelijkbaar met de iPhone 8. Functies zoals OLED en 5G ontbreken.

Toch zal de meeste aandacht uitgaan naar de duurdere iPhone 2020-modellen. Ze verschijnen in september 2020 en de 5G baseband-modems die erin zitten bieden ondersteuning voor mmWave-frequenties. Minstens twee toestellen beschikken over geavanceerde 3D-functies voor de camera bedoeld voor augmented reality en andere toepassingen. Ontwikkelaars kunnen hiervoor spectaculaire apps en games maken. De voorspellingen sluiten aan op die van analist Ming-Chi Kuo, die in 2020 ook drie toestellen met OLED-scherm en 5G verwacht.

iPhone 2020

JP Morgan heeft hoge verwachtingen van 5G en denkt dat Apple in 2020 maar liefst 195 miljoen iPhones gaat verkopen. Voor dit jaar verwachten ze 180 miljoen, dus als de voorspellingen kloppen kunnen we een groei verwachten. Dat heeft ermee te maken dat de specs van de toestellen “significant” verbeteren.

Bekijk ook

iPhone 2020 line-up: dit zijn alle toestellen van dit jaar

In dit artikel lees je meer over de complete iPhone 2020 line-up. We laten je zien welke toestellen nu in Apple's assortiment zitten. Naast de nieuwste modellen zoals de iPhone 12, zijn er ook nog oudere modellen in de iPhone 2020 line-up.

Voor wie geïnteresseerd is in financiële cijfers komt er op 30 juli weer een kwartaalrapportage aan, waar Apple zal vertellen hoe de vlag er in de maanden april, mei en juni van 2019 bij hing. Helaas krijgen we daarbij niet meer te horen hoeveel stuks er verkocht zijn van de iPhones en iPads.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 2020 deals

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.