Netatmo past beveiligingscamera’s aan voor HomeKit

De Netatmo Welcome en Presence beveiligingscamera's krijgen HomeKit-ondersteuning, waardoor je ze makkelijker kunt bedienen met Siri.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Netatmo Presence en Welcome beveiligingscamera’s zullen worden aangepast voor HomeKit. Dit gebeurt met firmware-updates, dus je hoeft geen nieuwe aan te schaffen.


De Netatmo Welcome staat goed bij de voordeur.

Update 5 januari 2018: De HomeKit-update voor de Netatmo Presence wordt inmiddels uitgerold en zou voor de meeste gebruikers beschikbaar moeten zijn. De update voor de Netatmo Welcome volgt over een paar maanden.

Als je nog even gewacht had met je smart home-investeringen zit je de komende tijd goed. Nu Apple de regels voor HomeKit heeft versoepeld zijn er veel meer fabrikanten die op het inmiddels rijdende HomeKit-treintje springen. Zo ook Netatmo: de fabrikant van smart home-accessoires gaat de camera’s Welcome en Presence via een firmware-update bijwerken. Dat gebeurt later dit jaar, maar nog wel in 2017.

Netatmo Presence-camera ophangen.

De Presence krijgt dit najaar een update, terwijl de Welcome vlak voor het einde van het jaar aan de beurt is. De Netatmo pres is een waterbestendige camera voor buitenshuis met een felle lamp, zodat je ongewenste bezoekers meteen goed op je tuinpad ziet staan. De Netatmo Welcome is een camera voor binnenshuis met onder andere gezichtsherkenning. De eerder dit jaar aangekondigde Netatmo Smart Smoke Alarm was al wel geschikt voor HomeKit.

Bekijk ook

Review: Netatmo Welcome, de camera die jou wil leren kennen

De Netatmo Welcome is een slimme beveiligingscamera, die na verloop van tijd gezichten leert herkennen. Hoe bevalt deze camera in de praktijk, en is de bijbehorende iOS-app net zo slim als de camera zelf?

Als de firmware-update er straks is kun je je camera meenemen in scenes, waarbij ook de lampen, deursloten en airco kunnen reageren, zodra een bewoner aankomt of weggaat, of zodra er een onbekende wordt gedetecteerd. Je regelt het via de Woning-app. Via de apps kun je ook de livestreams, de schijnwerper en de notificaties regelen, voor als er activiteit gedetecteerd wordt. Zo kun je kijken of een bepaalde persoon wordt herkend door de Welcome. Bedienen doe je met Siri, bijvoorbeeld door te zeggen “Laat me de voordeur zien”.

Netatmo Healthy Home Coach in de kinderkamer

Apple heeft HomeKit gemakkelijker gemaakt voor fabrikanten. Ze hebben geen hardware-chip meer nodig, maar kunnen de ondersteuning ook met software-updates toevoegen. Ook kan iedereen er op persoonlijke basis mee aan de slag gaan. Wil je je accessoire op de markt brengen, dan moet je nog wel langs het goedkeuringsloketje van Apple. Er komen in HomeKit ook nieuwe functies aan, zoals geofencing voor meerdere personen tegelijk en conditionele triggers, waarbij je nauwkeuriger kunt instellen aan welke voorwaarden moet zijn voldaan, voordat een bepaalde scene in werking treedt.

Bekijk ook

Deze nieuwe automatiseringen zitten in de Woning-app van iOS 11

Heb je huis vol HomeKit-apparaten? De Woning-app krijgt er in iOS 11 een aantal handige functies bij voor het automatiseren van je accessoires. Zo gebruik je de locaties van meerdere gebruikers, stel je timers in en meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 05 januari: Informatie over de Netatmo Presence-update voor HomeKit toegevoegd.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.