Netatmo Healthy Home Coach in de kinderkamer

Netatmo past beveiligingscamera’s aan voor HomeKit

De Netatmo Welcome en Presence beveiligingscamera's krijgen HomeKit-ondersteuning, waardoor je ze makkelijker kunt bedienen met Siri.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Netatmo Presence en Welcome beveiligingscamera’s zullen worden aangepast voor HomeKit. Dit gebeurt met firmware-updates, dus je hoeft geen nieuwe aan te schaffen.

De Netatmo Welcome staat goed bij de voordeur.

Update 5 januari 2018: De HomeKit-update voor de Netatmo Presence wordt inmiddels uitgerold en zou voor de meeste gebruikers beschikbaar moeten zijn. De update voor de Netatmo Welcome volgt over een paar maanden.

Als je nog even gewacht had met je smart home-investeringen zit je de komende tijd goed. Nu Apple de regels voor HomeKit heeft versoepeld zijn er veel meer fabrikanten die op het inmiddels rijdende HomeKit-treintje springen. Zo ook Netatmo: de fabrikant van smart home-accessoires gaat de camera’s Welcome en Presence via een firmware-update bijwerken. Dat gebeurt later dit jaar, maar nog wel in 2017.

Netatmo Presence-camera ophangen.

De Presence krijgt dit najaar een update, terwijl de Welcome vlak voor het einde van het jaar aan de beurt is. De Netatmo pres is een waterbestendige camera voor buitenshuis met een felle lamp, zodat je ongewenste bezoekers meteen goed op je tuinpad ziet staan. De Netatmo Welcome is een camera voor binnenshuis met onder andere gezichtsherkenning. De eerder dit jaar aangekondigde Netatmo Smart Smoke Alarm was al wel geschikt voor HomeKit.

Als de firmware-update er straks is kun je je camera meenemen in scenes, waarbij ook de lampen, deursloten en airco kunnen reageren, zodra een bewoner aankomt of weggaat, of zodra er een onbekende wordt gedetecteerd. Je regelt het via de Woning-app. Via de apps kun je ook de livestreams, de schijnwerper en de notificaties regelen, voor als er activiteit gedetecteerd wordt. Zo kun je kijken of een bepaalde persoon wordt herkend door de Welcome. Bedienen doe je met Siri, bijvoorbeeld door te zeggen “Laat me de voordeur zien”.

Netatmo Healthy Home Coach in de kinderkamer

Apple heeft HomeKit gemakkelijker gemaakt voor fabrikanten. Ze hebben geen hardware-chip meer nodig, maar kunnen de ondersteuning ook met software-updates toevoegen. Ook kan iedereen er op persoonlijke basis mee aan de slag gaan. Wil je je accessoire op de markt brengen, dan moet je nog wel langs het goedkeuringsloketje van Apple. Er komen in HomeKit ook nieuwe functies aan, zoals geofencing voor meerdere personen tegelijk en conditionele triggers, waarbij je nauwkeuriger kunt instellen aan welke voorwaarden moet zijn voldaan, voordat een bepaalde scene in werking treedt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 05 januari: Informatie over de Netatmo Presence-update voor HomeKit toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2018, 12:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, netatmo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.