8mm Vintage Camera is Apple's gratis App van de Week

Retro-videocamera 8mm Vintage Camera is Apple’s gratis App van de Week

Maak van je iPhone of iPad een retro camera en schiet video's alsof ze in de jaren '60 of '70 gemaakt zijn. 8mm Vintage Camera is Apple's nieuwe App van de Week en download je gratis in de App Store.

Voor Apple’s App van de Week gaan we deze week terug in de tijd toen videocamera’s nog niet zo geavanceerd waren. Met 8mm Vintage Camera maak je video’s die lijken alsof ze in de jaren ’60 of ’70 zijn genomen, compleet met alle imperfecties die daar destijds bij hoorden. 8mm Vintage Camera is gratis te downloaden in de App Store.


8mm Vintage Camera is Apple's gratis App van de Week

8mm Vintage Camera maakt levensechte retro video’s

Met 8mm Vintage Camera schiet je video’s die in de jaren ’60 of ’70 gemaakt lijken. Compleet met alle imperfecties die er destijds bij hoorden, zoals stof, krassen, flitsende beelden, overbelichting en trillende frames (die je met een speciale knop zelf kan imiteren). Daarbij heb je de keuze uit zeven verschillende lenzen, die elk hun eigen sfeer aan je video meegeven. Daarnaast kun je verschillende typen filmrolletjes selecteren die je video een karakteristieke kleur meegeven.

8mm is een verwijzing naar de breedte van de filmstrook van de filmrol. Daarvan zijn er drie versies die je ook in de app kunt uitproberen. Zo kun je de speciale Super8-lens gebruiken voor het effect dat films in de jaren ’60 en ’70 hadden. Je kunt ook projectorgeluid toevoegen aan je video of het geluid helemaal dempen om een ‘stomme’ film te simuleren. De app heeft daarnaast vijf ingebouwde thema’s met titels, overgangen en muziek die het plaatje helemaal compleet maken. Of je voegt een vette soundtrack toe vanuit je iTunes-bibliotheek.

Echte film
Toch is de app niet alleen een leuke gimmick. 8mm Vintage Camera werd zelfs gebruikt om de film ‘Searching for Sugar Man’ mee op te nemen. Deze film, waarvan je hieronder de trailer ziet, won een Oscar voor beste documentaire.

Er zijn twee versies van de app, voor iPhone en iPad, die normaal gesproken elk €2,29 kosten. Het is de eerste keer dat beide gratis te downloaden zijn. Dat kan nog tot volgende week donderdag. Dan kiest Apple weer een nieuwe App van de Week.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 september 2017 om 10:08
Onderwerp
Categorie
Apps
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.