Netatmo Presence-camera ophangen.

Beveiligingscamera Netatmo Presence herkent mensen, dieren en auto’s

Voel je je thuis onveilig en heb je graag een camera aan de muur hangen die alles om je huis in de gaten houdt? De Presence van Netatmo herkent mensen, dieren en auto's en met de bijbehorende app word je zelf op de hoogte gehouden.

Netatmo Presence-camera aan de muur.Als je bezorgd bent over de beveiliging van je huis, is een beveilingscamera natuurlijk altijd een optie. Netatmo, het bedrijf dat ook een regenmeter en weerstation gemaakt heeft, komt nu met de Presence, een beveilingscamera voor buitenshuis. Deze camera houdt niet alleen de boel in de gaten, maar herkent ook het verschil tussen mensen, dieren en auto’s. Met de bijbehorende app voor iPhone en Apple Watch krijg je automatisch meldingen van activiteiten rondom je huis.

Presence ziet mensen, dieren en auto’s

De Presence is een full-HD camera met een blikveld van 100 graden en een detectiebereik van 20 meter. Bovendien is hij bestand tegen zon, regen, ijs en wind. Dankzij de SmartSight-functie van de Presence-camera wordt nauwkeurig in de gaten gehouden wie of wat er in het gezichtsveld valt. Komt er een bestelbus voorrijden om een pakje te bezorgen, dan registreert de camera dat meteen. Loopt er een vreemde hond door de tuin of heb je weer last van de kat van de buren, dan heb je met de Presence direct het keiharde bewijs in handen.

Bij de Presence hoort ook een app voor onder andere de iPhone en Apple Watch, waardoor je automatisch meldingen krijgt als er iets gedetecteerd wordt. Je kunt dit zelf instellen, zodat je niet van elk vogeltje dat in beeld verschijnt een notificatie krijgt. Met een web-app voor Mac en pc hou je ook de beelden via de computer in de gaten. Instellen is zo gebeurd: hang hem aan je huis en koppel hem aan je bestaande Wi-Fi-netwerk.

Netatmo Presence-app op toestellen.

De camera heeft niet alleen overdag goed zicht, maar is ook geschikt voor in de nacht. De camera bevat een heldere schijnwerper, waardoor de tuin ook mooi verlicht is. Zo zet je met een druk op de knop de potentiële inbreker, of de visite, in de schijnwerpers. Je kunt ook zogenaamde Smart Zones instellen. Hierdoor focust de camera zich alleen op specifieke gebieden, zoals het tuinhekje of de oprit.

Opslaan van camerabeelden
De videobeelden worden lokaal opgeslagen op een micro SD-kaart, maar kunnen ook automatisch overgezet worden naar een persoonlijke FTP-server. Hier zijn geen abonnementskosten of andere aparte betalingen voor nodig. Als je bezorgd bent over de beveiliging van de beelden naar je smartphone toe, hoef je je daar volgens de makers geen zorgen over te maken. Het versturen van de beelden wordt beveiligd door bron-naar-doel encryptie op bankniveau.

Netatmo Presence-camera ophangen.

De Presence van Netatmo wordt getoond op de CES 2016 in Las Vegas die morgen officieel van start gaat en heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept. De Netatmo Presence moet vanaf het derde kwartaal van 2016 beschikbaar zijn. Hoeveel de camera moet gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2016, 11:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiligingscamera, netatmo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.