Monowear Watch bandjes

Apple Watch-horlogebandjes te duur? Goedkope alternatieven nu al op komst

Vind je de horlogebandjes die Apple tijdens het Apple Watch Event aankondigde te duur? Een nieuw Kickstarter-project komt met goedkopere bandjes.

Tijdens het Apple Watch Event onthulde Apple alle details over haar nieuwste productcategorie. Zo weten we nu ook voor welk bedrag de horlogebandjes voor de Apple Watch straks in de winkels zullen liggen. Het goedkoopste bandje van Apple begint bij €59 voor een siliconensportarmband en loopt op tot €499 voor een schakelband. Vind je dat te duur? Geen nood, want inmiddels zien we steeds meer partijen die goedkopere horlogebandjes gaan uitbrengen voor de Watch. Eén daarvan is een nieuw Kickstarter-project van Monowear, dat eigen bandjes heeft ontwikkeld die ook werken met de Apple Watch.

Monowear Watch bandjes

Het team van Monowear ziet dat lifestyle en fashion een steeds grotere rol zijn gaan spelen bij het ontwikkelen van wearables. Je draagt ze in het zicht, dus zult ze eerder uitkiezen op een stijl die bij je past. Met die gedachte hebben ze een aantal eigen bandjes ontworpen voor de Apple Watch. Door een 3D-model van de Watch te printen, is een passende adapter gemaakt waarmee je de horlogebandjes met de smartwatch kunt verbinden. Je hebt keuze uit een bandje van leer, in meerdere kleuren, dat vanaf 65 dollar te koop is. Ter vergelijking: Apple’s leren horlogeband kost 169 euro. Daarnaast kun je kiezen uit een tweetal metalen bandjes voor een professionelere uitstraling. Hiervoor betaal je 80 dollar. Er wordt nog gewerkt aan een waterbestendig bandje voor tijdens het sporten.

De horlogebandjes van Monowear zijn verkrijgbaar in twee lengtes, zodat ze zowel met het 38mm-model als de grotere 42mm Apple Watch te gebruiken zijn. Naar verwachting zal Monowear de horlogebandjes nog in april gaan leveren. Voorlopig gebeurt dat alleen nog in de VS, maar er wordt hard gewerkt aan internationale verzending. Het project wil voor 8 april minimaal 20.000 dollar ophalen op Kickstarter, dus je hebt nog tot dan om geld in het project te steken.

apple-watch-reserve-strapNaast de horlogebandjes van Monowear zijn ook andere bedrijven bezig met bandjes voor de Apple Watch. Zo zagen we al de Reserve Strap, een horlogebandje waar een extra accu in verwerkt zit zodat de batterijduur van de Watch wordt verlengd. Ook zal binnenkort ook Click op Kickstarter verschijnen. Zij ontwikkelen adapters om eigen horlogebandjes aan de Apple Watch te bevestigen. Apple zelf heeft tot nu toe nog niet gereageerd op de accessoires die andere bedrijven voor de Apple Watch uitbrengen. Vermoedelijk groeit het aanbod de komende maanden nog veel meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2015, 11:23
Categorie Accessoires
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.