iOS 8 iPhone Activity app

Waar is Apple’s Activity-app voor de iPhone?

De Activity-app houdt bij hoeveel je beweegt op de Apple Watch. Maar niet alleen daar: tijdens de keynote was de app ook te zien op een iPhone-iconenscherm. Waar blijft deze app?

iOS 8 iPhone Activity appHet zal niet iedereen zijn opgevallen, maar Apple heeft tijdens de Spring Forward-presentatie een nieuwe app laten zien. Op het iPhone-iconenscherm stond de applicatie ‘Activity’, met exact hetzelfde icoon als de activiteitentracker voor de Apple Watch. Iets na de aankondiging bracht Apple iOS 8.2 uit, maar hierin was de activiteiten-app nergens te bekennen. Waar is toch deze nieuwe Apple-app?

Tijdens de keynote zagen we enkel het icoon en de naam van de app. Een blik in de app werd ons niet gegund, maar de update-gegevens van iOS 8.2 bieden meer duidelijkheid: de app zal dagelijkse activiteiten van de Apple Watch gaan tonen. Beelden van de Apple Watch laten alvast zien hoe dit in zijn werk gaat: De Activity-app toont drie ringen, waarmee wordt aangegeven hoeveel je op een dag hebt bewogen. De buitenste ring laat zien hoeveel je hebt gelopen, de middelste vertelt hoeveel je sport en in het midden wordt bijgehouden hoeveel je hebt gestaan op een dag.

Apple Watch activity app

Apple Watch Activity App iPhoneVolgens de update-informatie van iOS 8.2 zal de nieuwe Activity-app verschijnen zodra je een Apple Watch met de iPhone koppelt. De app wordt daarom op het moment nog niet getoond, waardoor we hem nog niet kunnen uittesten. Er zijn echter wel een aantal vroege beelden: op de website van Apple is een screenshot te zien, met daarin een overzicht van alle getrackte activiteiten van de Apple Watch.

Het is nog de vraag hoe verstrekkend de functies van de app zijn. Volgens Apple toont de Activity-app gegevens van de Apple Watch, maar in theorie kan de iPhone ook data bijhouden. Op het moment worden de bewegingssensoren van de iPhone 5s en iPhone 6 al gebruikt om activiteiten in de Gezondheid-app te tracken. De M7- en M8-chips in de iPhone 5s en iPhone 6 verzamelen bewegingsdata zonder veel stroom te verbruiken.

Apple zou met een Activity-app voor enkel de iPhone een geduchte concurrent bieden voor apps zoals Up en Fitbit, die je ook dagelijkse bezigheden laten tracken. Op het moment verzamelt de iPhone de data hiervoor wel, maar wordt het nog niet echt op een gebruiksvriendelijke wijze in beeld gebracht. Het lijkt er echter op dat Apple de nieuwe app voor nu enkel wil beperken tot Apple Watch-gebruikers. Je krijgt hem immers niet te zien zonder horloge-koppeling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2015, 12:23
Categorie iOS
Onderwerpen activity, apple watch, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.