Microsoft brengt gecombineerde Office-app voor iOS uit

Geen losse apps voor Word en Excel meer nodig

Microsoft heeft een nieuwe Office-app voor iOS uitgebracht, die alle mogelijkheden van Word, Excel en PowerPoint combineert. Je hoeft dan niet meer drie verschillende apps te downloaden voordat je aan de slag kunt gaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Eén Office-app voor iOS

De nieuwe app is momenteel in preview beschikbaar en maakt het makkelijker om te werken met verschillende soorten documenten. Er zitten ook wat nieuwe functies in. In het kort houdt het in dat je Word, Excel en PowerPoint nu in één enkele app kunt terugvinden en dat betekent ook dat je Office-documenten vanaf nu op een centrale plek zijn. Je hoeft niet meer te wisselen tussen apps. Het uitbrengen van een gecombineerde app heeft nog meer voordelen: het neemt minder opslagruimte in beslag en er staan ook minder icoontjes op je beginscherm. Veel functionaliteit van de apps is namelijk hetzelfde en dat bleek ook wel als er weer eens updates waren: de update-omschrijving was bij deze apps vaak vrijwel identiek. Functies die in de ene app waren toegevoegd, waren ook nieuw in de andere twee apps.

De nieuwe app is nu als preview via TestFlight te proberen. Er zit een nieuw actiepaneel in, waarmee je veel dagelijkse mobiele taken vanuit een centrale plek kunt uitvoeren. Zo kun je een PDF maken van een document of een foto, een PDF ondertekenen met je vinger, bestanden uitwisselen en QR-codes scannen.

En er is ook rekening mee gehouden dat er in elke iPhone een camera zit. Zo kun je gemakkelijk foto’s van documenten en tabellen omzetten naar Word- en Excel-documenten, terwijl je bij een PowerPoint-presentatie nu gemakkelijk een foto kan importeren vanuit de fotorol.

Microsoft Office voor iOS

De eerste 10.000 geïnteresseerden kunnen meedoen aan de test en krijgen dan basis-toegang tot de preview, zonder dat je hoeft in te loggen met een Office 365-account. Log je wel in met een persoonlijk account of met een Microsoft-account van werk of school, dan krijg je toegang tot alle cloud-documenten.

Microsoft Office voor iOS

Later gaat Microsoft de app ook nog beschikbaar stellen op tablets. Je vraagt je misschien af wat er met de bestaande losse Office-apps gaat gebeuren. Geen nood: die blijven gewoon bestaan, al is het wel de vraag of ze qua functionaliteit wel allemaal op één lijn zullen blijven.

Hier kun je je aanmelden voor de TestFlight-versie door de link te openen op je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2019, 18:26
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, office

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.