iPad Pro 2018 creatief

Apple voert prijsverlaging door voor 1 terabyte iPad Pro

Goedkoop is ‘ie nog steeds niet

Apple heeft vlak na het september-event 2019 de prijzen van de iPad Pro met 1TB (terabyte) opslag verlaagd. Hoeveel deze modellen nu kosten en waarom Apple dit doet, lees je hier!

1TB iPad Pro in prijs verlaagd

Apple voert de prijswijziging voor de iPad Pro 2018 op een bewust gekozen moment door. De iPad Pro 2019 is nog niet aangekondigd maar zit er wel aan te komen. De prijsverlaging geldt alleen voor de versie met 1 terabyte opslag, het duurste model.

Dit zijn de verlaagde prijzen van de iPad Pro 1TB:

Het heeft onder andere te maken met het goedkoper worden van flashgeheugen, maar wellicht ook met het feit dat Apple van de nog resterende voorraden af wil.

iPad Pro 1TB is goedkoper geworden

Veel mensen schrokken van de prijs die Apple hanteerde voor de iPad Pro 2018 met 1TB opslag toen deze vorig jaar werd aangekondigd. Voor het topmodel was je bijna tweeduizend euro kwijt, vergelijkbaar met de prijs van een MacBook. Hoewel Apple de iPad regelmatig presenteert als een alternatief voor de MacBook, is dat voor veel mensen nog geen optie.

Hoewel Apple’s iPad voor de echte opslagfreaks nog steeds niet goedkoop is scheelt het wel enkele honderden euro’s met de prijs die Apple tot nu toe hanteerde.

Is dit nu een goede deal? De meeste mensen zullen geen terabyte opslag nodig hebben. Dit topmodel is vooral bedoeld voor fotografen, videomakers en anderen die met grote hoeveelheden (grafische) content te maken hebben en bijvoorbeeld duizenden foto’s tijdens een evenement schieten, die ze meteen op de iPad willen selecteren. Mocht je in de doelgroep vallen, of gewoon veel opslag willen hebben, dan kan het een goede aankoop zijn. Maar hou er wel rekening mee dat later dit jaar een vernieuwde versie van de iPad Pro wordt verwacht.

Nieuw model op komst
Wanneer de iPad Pro 2019 precies wordt aangekondigd weten we nog niet, maar we gaat uit van een media-evenement in oktober. Dit is de gebruikelijke periode waarin Apple de grote updates voor de iPad doorvoert. Net op tijd voor de feestdagen.

De prijsverlaging is in lijn met een pad dat Apple al een tijdje bewandelt. Eerder dit jaar werden de prijzen van de MacBook Pro al verlaagd. Ook de nieuwe iPhone 11 is €50 goedkoper dan zijn voorganger, de iPhone XR.

Apple heeft tijdens het september-event alvast een vernieuwd instapmodel van de iPad aangekondigd, de 10,2-inch iPad 2019. Alle details daarover lees je in onderstaand artikel.

Wil je meer weten over alle vernieuwingen bij Apple? Check dan ons handige september-event overzicht!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2019, 10:35
Categorie iDevices
Onderwerp prijs
Device iPad Pro 2018
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.