HomePod handoff voor muziek.

Deze nieuwe HomePod-functies verschijnen later dit jaar

Plus een nieuwe functie met rustgevende geluiden
De HomePod krijgt later dit jaar een aantal nieuwe functies. Functies als ondersteuning voor meerdere gebruikers verschijnen later dan gepland. Maar er is ook al een nieuwe functie die je nu kan gebruiken, zonder een software-update!

Apple kondigde tijdens de WWDC ook voor de HomePod allerlei functies aan in iOS 13. Veruit de belangrijkste verbetering is ondersteuning voor meerdere gebruikers, maar nu blijkt dat we daar nog even op moeten wachten. Als je al een HomePod in huis hebt staan, kun je vanaf het najaar gebruikmaken van deze en een aantal andere functies. Live radio luisteren kan wél al direct.

HomePod functies uitgesteld: deze mogelijkheden komen in het najaar

Op haar speciale pagina licht Apple de mogelijkheden van de HomePod uit. Daarbij is ook aandacht voor allerlei nieuwe mogelijkheden die eerder aangekondigd werden. Daaruit blijkt dat je voor twee langverwachte functies iets meer geduld moet hebben. Zowel de ondersteuning voor meerdere gebruikers als de Handoff-functie verschijnen pas later in het najaar en dus niet zodra iOS 13 beschikbaar komt op 19 september.

Met de ondersteuning voor meerdere gebruikers herkent de HomePod wie er tegen hem praat. Dat betekent ook dat iedereen in huis aan de HomePod kan vragen om berichten te versturen, voor te lezen, herinneringen in te stellen, de agenda op te vragen en meer. Momenteel is dit nog gekoppeld aan één account, maar vanaf de software-update later dit najaar werkt het tot maximaal zes gebruikers.

De Handoff-functie komt vooral van pas als je thuiskomt en naar een muziekje aan het luisteren was op je iPhone. Je kan dan namelijk de muziek verder laten spelen vanaf de HomePod. Zit je net in een podcast, je favoriete nummer of een telefoongesprek, dan hoef je alleen maar de iPhone in de buurt te houden bij de HomePod, waarna er een melding in beeld verschijnt om de audio over te zetten.

Bekijk ook

Op deze vernieuwingen voor de HomePod in iOS 13 wachten we nog steeds

De HomePod krijgt er dit jaar een aantal mooie en welkome verbeteringen bij, al moeten we er wel vrij lang op wachten. Terwijl iOS 13 en iPadOS 13 al lang zijn verschenen, zit de HomePod qua firmware nog op iOS 12.4. Het kan niet meer lang duren tot de update naar iOS 13 ook voor de HomePod beschikbaar komt en je kunt dan meteen gebruik maken van onderstaande vernieuwingen!

Ook nieuw: rustgevende geluiden

Een nieuwe functie die Apple op haar pagina verklapt is de mogelijkheid om rustgevende achtergrondgeluiden af te spelen. De HomePod kan onder andere geluiden van golven, tjirpende vogeltjes, regenstormen en meer afspelen. Met deze geluidjes moet je volgens Apple tot rust komen en komt bijvoorbeeld van pas tijdens het studeren. Er zijn in de App Store heel veel apps die dit soort achtergrondgeluiden bieden, maar die heb je dankzij de HomePod dus niet meer nodig.

Nu al beschikbaar: radio afspelen met Siri
Een functie die nu al beschikbaar is, is de mogelijkheid om radio af te spelen via Siri. Op Apple’s pagina staat dat de functie vanaf 30 september beschikbaar komt, maar wij hebben dit al succesvol kunnen testen met Nederlandse radiostations. Het is hiervoor niet nodig om een betaversie van iOS te draaien, want het werkt gewoon met de laatste publieke versie. Vraag bijvoorbeeld aan Siri op de HomePod om Radio 538 af te spelen. In onze tip over radio afspelen met Siri lees je precies hoe dit werkt.

Bekijk ook

Radiozenders afspelen via Siri en de Muziek-app: zo doe je dat

Met behulp van Siri kun je met je stem een radiostation luisteren. Je hoeft alleen maar aan Siri te vragen om je favoriete radiozender te starten. Dit werkt met zowel Nederlandse als internationale radiozenders.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.