watchOS 6 Golden Master.

watchOS 6 GM nu beschikbaar voor ontwikkelaars

De Golden Master van watchOS 6 is nu voor ontwikkelaars beschikbaar. De watchOS 6 GM volgt na de laatste beta die eind augustus verscheen. Lees hier snel meer over de ontdekkingen van alle watchOS 6-beta's!

Ontwikkelaars met een Apple Watch om hun pols kunnen aan de slag met de Golden Master van watchOS 6. In watchOS 6 zitten weer veel nieuwe mogelijkheden, zoals de eigen App Store en allerlei nieuwe wijzerplaten en vernieuwde apps. De Golden Master is de laatste versie voordat de update voor iedereen verschijnt.

Golden Master watchOS 6

De Golden Master van watchOS 6 volgt op de 9e beta van 27 augustus. Apple heeft watchOS 6 gepland op 19 september (voor de Series 3 en nieuwer), tegelijk met iOS 13. Met deze Golden Master hoopt Apple de versie helemaal glad te strijken. Mochten er geen bugs meer ontdekt zijn, dan is deze watchOS 6 GM dezelfde versie die volgende week voor iedereen beschikbaar komt. watchOS 6 voor Series 1 en 2 verschijnt later dit najaar.

Ontwikkelaars kunnen de Golden Master van watchOS 6 downloaden via de Watch-app op een iPhone met iOS 13. Ga naar Algemeen > Software-update om de watchOS 6 GM te installeren, mits er het juiste betaprofiel op de Apple Watch geïnstalleerd staat.

Meest recente watchOS 6 Beta

watchOS 6 beta 9

27 augustus 2019 – Apple heeft de negende beta van watchOS 6 uitgebracht, waardoor ontwikkelaars de nieuwe functies kunnen testen.

watchOS 6 beta

watchOS 6 beta downloaden

De beta van watchOS 6 is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars met het juiste betaprofiel. Net als bij de voorgaande watchOS-beta’s is ook de beta van watchOS 6 niet beschikbaar voor publieke testers. Om de beta te kunnen installeren heb je het nieuwste beta-profiel nodig, die te vinden is op Apple’s ontwikkelaarswebsite.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn watchOS 6 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 6-beta’s. We verwachten watchOS 6 in september 2019.

 • watchOS 6 Beta 9: 21 augustus 2019 (verschenen)
 • watchOS 6 Beta 8: 21 augustus 2019 (verschenen)
 • watchOS 6 Beta 7: 15 augustus 2019 (verschenen)
 • watchOS 6 Beta 6: 7 augustus 2019 (verschenen)
 • watchOS 6 Beta 5: 30 juli 2019 (verschenen)
 • watchOS 6 Beta 4: 17 juli 2019 (verschenen)
 • watchOS 6 Beta 3: 2 juli 2019 (verschenen)
 • watchOS 6 Beta 2: 17 juni 2019 (verschenen)
 • watchOS 6 Beta 1: 3 juni 2019 (verschenen)
 • watchOS 6 definitief: september 2019 (verwacht)

Over watchOS 6
watchOS 6 is de grote nieuwe update voor de Apple Watch. De belangrijkste verbeteringen vinden we op het gebied van apps. Zo wordt de Apple Watch voorzien van nieuwe standaardapps en komt er een eigen App Store, zodat je nieuwe apps direct op de Apple Watch kan downloaden. Er zitten ook weer allerlei verbeteringen op het gebied van sport in en de update bevat een reeks nieuw wijzerplaten en complicaties. Meer over watchOS 6 lees je in ons uitlegartikel.

Bekijk ook

Alles over watchOS 6: functies, vernieuwingen en geschikte Apple Watch-modellen

Alles over watchOS 6, de meest recente grote update voor de Apple Watch. Welke vernieuwingen zitten er in watchOS 6, welke modellen zijn geschikt en wat zijn de verdere functies? Lees hier alle details over deze grote update voor de Apple Watch!

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

watchOS 6 beta is beschikbaar voor de eerste generatie Apple Watch of nieuwer. Voor Apple Watch 1e generatie geldt dat deze minimaal met een iPhone 6S gekoppeld moet zijn (in verband met de minimale systeemvereiste van iOS 13)

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 27 augustus: watchOS 6 Beta 9 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.
 • 2019 - 21 augustus: watchOS 6 Beta 8 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.
 • 2019 - 15 augustus: watchOS 6 Beta 7 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.
 • 2019 - 07 augustus: watchOS 6 Beta 6 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.
 • 2019 - 30 juli: watchOS 6 Beta 5 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.