Pixelmator Photo keyboard trackpad

Sommige iPad Pro-gebruikers klagen dat Magic Keyboard hun iPad Pro leegtrekt

Bezitters van het Magic Keyboard voor iPad Pro klagen dat het accessoire hun accu snel leegtrekt. De toetsenbordhoes zou een hoog stroomverbruik hebben. Niet iedereen heeft er echter last van.

‘Magic Keyboard trekt accu leeg’

Het Magic Keyboard voor iPad heeft het voordeel dat er een multi-touch trackpad in zit en dat de toetsen voorzien zijn van achtergrondverlichting. Toch is niet iedereen blij: sommige gebruikers merken dat de accu van hun iPad snel leegloopt als ze het toetsenbord gebruiken met ingeschakelde toetsverlichting. Ook zou er bovenmatig stroomverbruik optreden op het moment dat de iPad niet gebruikt wordt. Het Magic Keyboard heeft geen eigen batterij en krijgt z’n stroomvoorziening van de iPad, via de Smart Connector.


Zelf heeft Apple geen officiële informatie over de verwachte batterij- of gebruiksduur gegeven, waardoor onduidelijk is wat normaal gedrag is. Dergelijke toetsenborden gaan meestal een paar maanden mee als ze hun eigen interne accu hebben. Als de accu van de iPad Pro snel leeg gaat, dan zou dat eerder moeten komen door het grote scherm of de snelle processor.

Apple iPad Pro 2020 Magic Keyboard

Achtergrondverlichting blijft aan
Eén van de mogelijke oorzaken is dat bij sommige mensen de achtergrondverlichting van het Magic Keyboard aan blijft, ook al staat de iPad zelf uit of in slaapstand. Anderen hebben weer heel diverse ervaringen. Iemand van iPad Insight-blog raakte in ongeveer twee uur typen ongeveer 25% van de acculading kwijt, terwijl de achtergrondverlichting niet eens was ingeschakeld. Nadat het product door Apple was omgeruild ging de batterij in een uur tijd ongeveer 6% omlaag.

Het is nog niet duidelijk of het een software- of hardwareprobleem is, of beide. Wel kan het zin hebben om contact met Apple Support op te nemen als je er last van hebt, want bij zo’n prijzig accessoire wil je natuurlijk wel dat het goed werkt.

Eerder waren er ook al problemen met het Magic Keyboard. Toen bleek dat de speciale passthrough-oplaadpoort niet werkt bij accessoires van derden.

Bekijk ook

Sommige accessoires laden niet met iPad Pro Magic Keyboard

Er blijken problemen te zijn met het opladen van accessoires via het Magic Keyboard van de iPad Pro. Voor het zogenaamde passthrough charging heb je officiële Apple-kabels nodig.

Je leest meer over het Magic Keyboard voor iPad in onze round-up. Binnenkort hebben we ook een review.

Bekijk ook

Apple's Magic Keyboard voor iPad kopen? Dit moet je weten

Met het iPad Magic Keyboard met ingebouwde trackpad kun je comfortabel typen. Apple heeft voor de iPad 2022 een nieuw Magic Keyboard Folio uitgebracht, met een nieuw design en meer knoppen. Lees hier alles over de beste prijzen voor het Magic Keyboard voor iPad, de modellen, de functies en meer.

Het Magic Keyboard is verkrijgbaar bij Apple en bij winkels zoals Amac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.