MacBook Pro 2021 met notch

Reacties voor: Sommige apps hebben moeite met de MacBook-notch en daar is een opmerkelijke oplossing voor

De MacBook Pro 2021 heeft een notch voor de camera en meer, met links en rechts ernaast de vernieuwde menubalk. Maar wat als er zoveel in de menubalk staat dat de notch in de weg zit? Dat kan problemen geven, maar er is een instelling om dit te voorkomen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Dit is toch geen machine voor de pro’s met dat ding daar. Had ook een versie zonder camera aangeboden dan, zoalang er toch geen faceid in zit!

  2. Vanilla installeren en je kan het beter indelen ๐Ÿ™‚

  3. En daar is een simpele oplossing voor ja dat weet ik gewoon niet installeren ๐Ÿ˜‚

  4. Dit is toch van een zelfgenoegzaamheid die niet meer te verklaren is.
    Steve zou zich niet alleen omdraaien in zijn stede, doch zich met grote nadruk stampvoetend manifesteren

  5. Haha blijft grappig dat veel mensen dit zo enorm haten. Of het niet pro noemen. Jaren hoor je geklaag over de camera en nu deze beter is krijg je klachten over de notch. Ik heb liever een stukje uit mijn scherm dan een hele hoge zwarte balk erboven. Ik weet ook dat ik niet iedereen ben ๐Ÿ˜œ

    Ik denk dat Apple deze ruimte heeft gereserveerd voor meer techniek. Bv Face ID, maar dat het niet af was voor productie en het snel is gewisseld naar de huidige vorm. Volgende update van de MBP zal er vast meer mee doen.

  6. Blijft jammer dat zoโ€™n noodgreep nodig is. Na het eenmaal ingesteld te hebben, is de transitie wel mooi. Alleen een beetje vreemd dat het (zolang die specifieke app open is) dan ook gelijk geldt voor alle andere apps. Maar misschien werd het anders teveel een kermis.

  7. De iStat app voegt waarschijnlijk op een niet standaard manier dingen toe aan de menubalk. macOS heeft er dan geen invloed meer op.

    Apple heeft er wel degelijk over nagedacht en bij apps die reguliere API’s gebruiken zullen de menu items of icons gewoon automatisch niet onder de notch getoond worden, ook al zijn die apps nog niet specifiek voor Monterey geschikt gemaakt.

    Er had ook allang een update van iStat kunnen zijn die dat wel goed doet. Sommige beta’s van Monterey hadden daar al een uitsparing dus je wist dat die notch eraan zat te komen.

  8. Waardeloos amateuristisch van Apple. Dit wil je toch niet op een laptop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.