Losse Touch Bar

Wat als Apple een losse Touch Bar zou maken?

Wat als Apple de Touch Bar als los accessoire zou uitbrengen? Ontwerper Rasmus Nielsen heeft het idee uitgewerkt in een aantal mock-ups.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is alweer een tijdje geleden dat Apple is gestopt met de Touch Bar. Er is nog één model in het assortiment dat een Touch Bar heeft (de 13-inch MacBook Pro), maar dat komt vooral omdat Apple geen zin heeft om een nieuwe behuizing te ontwerpen. Het is goed mogelijk dat deze 13-inch MacBook komende week uit het assortiment gaat, al zouden we ook niet versteld staan als Apple er nog een jaartje aan vast plakt. Maar wat als Apple de Touch Bar nou eens als los accessoire zou uitbrengen? Met dat idee is ontwerper Rasmus Nielsen aan de slag gegaan.

Touch Bar render

Rasmus is een Deense UI-designer die constant met grappige ideeën komt. Niet alles is serieus en dat geldt ook voor deze losse Touch Bar. Mocht dit ooit op de markt komen (wat we betwifelen), dan zou het handig zijn als de Touch Bar dezelfde lengte heeft als het toetsenbord en magnetisch daaraan vastgemaakt kan worden. Een andere optie is dat Apple de Touch Bar toevoegt aan een nieuw model van het Magic Keyboard.

Losse Touch Bar

Dit is de Touch Bar

Geen idee wat de Touch Bar is? Kan gebeuren, want Apple heeft ze maar kort in de MacBook Pro’s toegepast. De Touch Bar is een smalle aanraakgevoelige strook, die zich boven het toetsenbord van sommige Apple MacBook Pro-modellen bevindt. Het vervangt de traditionele functietoetsen en biedt dynamische knoppen die veranderen afhankelijk van de app die je gebruikt. Bijvoorbeeld: in een tekstverwerker kun je tekststijlen selecteren, in een fotobewerkingsprogramma kun je door filters bladeren en in een muziekapp kun je door nummers scrollen.

De Touch Bar kan ook worden aangepast met snelkoppelingen naar je favoriete functies. Aan de rechterkant zit een Touch ID-knop, waarmee je kunt inloggen, apps kunt kopen en betalingen kunt doen met Apple Pay. Het doel was om het gebruik van de Mac intuïtiever en efficiënter te maken, maar dat is blijkbaar niet gelukt. Apple is er na een paar jaar weer mee gestopt.

Losse Touch Bar

Tijdens het Scary Fast-event verwachten we dat Apple nieuwe varianten van Magic Mouse, Trackpad en Keyboard aankondigt, voorzien van usb-c aansluiting. Die zou je kunnen gebruiken met de eveneens vernieuwde 24-inch iMac met M3-processor, die eveneens wordt verwacht. Voor mensen die al een complete set toetsenbord met muis of trackpad hebben, heeft het niet zoveel om te upgraden naar een model met usb-c poort. Het enige wat waarschijnlijk gaat veranderen is de oplaadpoort en die heb je bij deze bureau-accessoires niet zo vaak nodig.

Heb je nog een MacBook Pro met Touch Bar, dan hebben we verschillende tips om er meer uit te halen:

Bekijk ook

Touch Bar op de MacBook Pro: wat kun je ermee?

Wat kun je met Apple's Touch Bar op de MacBook Pro? In dit artikel lopen we de mogelijkheden langs, zoals Touch ID, contextafhankelijke toetsen en meer.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.