MacBook Pro review Touch Bar

Zo pas je de Touch Bar op de MacBook Pro aan

De Touch Bar op de MacBook Pro heeft allerlei handige knoppen, maar deze kun je zelf aanpassen. In deze tip lees je hoe je de Touch Bar aanpast.

De Touch Bar op de MacBook Pro kan van pas komen in allerlei apps of bij het uitvoeren van verschillende handelingen. Maar wist je dat je onderdelen van de Touch Bar naar eigen smaak kunt aanpassen? In deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Touch Bar aanpassen: zo doe je dat

De Touch Bar bestaat eigenlijk uit twee delen: aan de linkerkant wisselt de Touch Bar afhankelijk van de app die je gebruikt, maar het rechter deel is nagenoeg altijd hetzelfde. Deze Control Strip, zoals dit deel van de Touch Bar heet, bevat onder andere een knop voor Siri en toetsen om de helderheid en het volume in te stellen. Ook dit deel kun je zelf aanpassen en dit werkt als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren en klik op Toetsenbord.
  2. Kies bovenin de menubalk voor Toetsenbord.
  3. Bij Touch Bar toont kies je welke opties er bij de Touch Bar getoond moeten worden. Je kan kiezen uit Programmaregelaars (standaard), Uitgevouwen Control Strip, Toets F1, F2, enz. of Snelle taken. Voor Snelle taken gebruik je het programma Automator.
  4. Vink de optie Toon Control Strip aan als je deze wil tonen.
  5. Klik dan onderaan op Pas Touch Bar aan.

Touch Bar Control Strip aanpassen.

  1. Op het scherm van je MacBook Pro worden nu de mogelijke knoppen die je in kunt stellen weergegeven. De knoppen aan de rechter kant van de Touch Bar beginnen met wiebelen. Gebruik nu je muis om de gewenste knoppen naar de goede plek te slepen.
  2. Door tijdens het bewerken op het pijltje (< ) op de Touch Bar te tikken, kun je nog meer knoppen instellen.
  3. Je kan ook knoppen verwijderen door deze met je muis of trackpad uit de Touch Bar te slepen. Je kan hem ook helemaal naar links bij de prullenbak verplaatsen.

Meer opties om de Touch Bar aan te passen.

Touch Bar in apps aanpassen

Behalve het standaard rechter deel van de Touch Bar, kun je ook het linker app-specifieke deel aanpassen. In Safari kun je bijvoorbeeld een deelknop toevoegen of een toets om naar je startpagina instellen. Om de werking van de Touch Bar voor een app aan te passen, open je de desbetreffende app en klik je in de menubalk op Weergave > Pas Touch Bar aan. Vervolgens voeg je op dezelfde manier als hierboven knoppen aan de Touch Bar toe, maar je kunt ze ook verwijderen. Welke knoppen je toe kan voegen, verschilt echter per app.

Touch Bar in Safari aanpassen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorieën Basisfuncties, Mac
Onderwerp touch bar
Device MacBook Pro
Software macOS 10.12 Sierra, macOS 10.13 High Sierra