iPad mini 6 review

iPad mini 7 release: wanneer komt er een nieuw model?

Zit je te wachten op een vernieuwde iPad mini, dan zul je nog even wat geduld moeten hebben. Volgens diverse bronnen kunnen we pas begin 2024 een nieuw exemplaar verwachten.

iPad mini 7 release in 2024, maar wanneer?

In 2022 zijn er van alle iPads nieuwe modellen verschenen, behalve van de iPad mini. Die ligt nog steeds als iPad mini 6-versie in de winkel. Op zich is het nog een prima aankoop met het nieuwe design in leuke kleuren, maar het wordt langzamerhand wel tijd dat er een opvolger komt. Wat weten we al over de release van de iPad mini 7? Op deze pagina zetten we de geruchten voor je op een rij.

Ming-Chi Kuo over de iPad mini 7 release

Er zijn inmiddels meerdere geruchten geweest over de release van de iPad mini 7. Ming Chi Kuo dacht aanvankelijk dat het nog in 2023 zou gebeuren, maar stelde zijn verwachtingen later tot twee maal toe bij. Hij dacht in januari 2023 dat de massaproductie van de vernieuwde iPad mini in het eerste kwartaal van 2024 van start zou gaan. De modellen zouden dan in de loop van het voorjaar 2024 in de winkel liggen, waarschijnlijk in maart.

In november 2023 stelde Kuo opnieuw zijn verwachtingen bij. Omdat Apple de focus zou willen leggen op de iPad Air 2024 en iPad Pro 2024, zouden de overige tablets naar achteren in het jaar zijn geschoven. Hij verwacht nu een release in het najaar van 2024:

Mass production of the new iPad mini is delayed to 2H24 (vs. the previous prediction of 1Q24).

Apple zou het te druk hebben met het ontwikkelen van een grotere iPad Air met 12,9-inch scherm en een gloednieuwe iPad Pro met OLED-scherm en diverse andere verbeteringen.

iPad mini 6 review: met Smart Folio

Bloomberg over de iPad mini 7 release

Ook Mark Gurman van Bloomberg heeft zich met de releasedatum van de iPad mini 7 bemoeid en kwam tot wisselende inzichten. Aanvankelijk sloot hij een release in 2023 niet uit, waarbij het zou gaan om een kleine spec bump met een nieuwe chip en iets verbeterde camera.

Later stelde ook hij zijn verwachtingen bij: hij verwachtte dat er begin 2024 nieuwe iPads uit zouden komen, te beginnen met de iPad Air, iPad mini en standaard iPad. De vernieuwde iPad Pro zou daarna een paar weken later verschijnen.

Maar in zijn nieuwsbrief van januari 2024 lezen we opeens weer iets heel anders:

In terms of new products, Apple is aiming to release fresh iPad Airs, including a larger model, revamped iPad Pros and M3 MacBook Airs in the spring. After that, the attention will shift to its developers conference in June, when Apple will unveil new generative AI features across Siri and iOS 18.

Hier wordt helemaal niet meer gesproken over een iPad mini en een standaard iPad. Dit wekt de indruk dat alleen de iPad Air en de iPad Pro in het voorjaar van 2024 worden vernieuwd en dat we op de andere modellen veel langer moeten wachten. Gurman heeft nog geen nieuwe verwachting afgegeven, maar gezien het feit dat er pas ná WWDC weer iets gaat gebeuren, denken we dat ook hij een release in het najaar verwacht.

In onze vooruitblik iPads in 2024 kun je meer lezen over de verschillende iPads en welke functies er vermoedelijk in zullen zitten. Daarnaast hebben we een overzicht van iPad mini 7 verwachtingen.

Bekijk ook

Vooruitblik iPads in 2024: welke verbeteringen kunnen we verwachten?

Welke iPads gaat Apple in 2024 vernieuwen en welke verbeteringen kun je daarbij verwachten? We blikken vooruit op de vernieuwde modellen van komend jaar, zoals de iPad mini en iPad Air.

Het lijkt erop dat we dus nog even met het huidige model moeten doen. De iPad mini 2021 dateert uit september 2021 en kreeg tussendoor een fikse prijsverhoging vanwege inflatie. Inmiddels hebben de prijzen zich weer wat gestabiliseerd.

Prijzen 64GB iPad mini 2021 wifi

Bekijken bij Coolblue | bij Bol.com | bij MediaMarkt | bij Amazon

Prijzen 256GB iPad mini 2021 wifi

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 22 januari: Bijgewerkt met nieuwe voorspellingen van Bloomberg.
  • 2024 - 22 januari: Bijgewerkt met nieuwe voorspellingen van Bloomberg.
  • 2024 - 22 januari: Bijgewerkt met nieuwe voorspellingen van Bloomberg.
  • 2023 - 30 oktober: Artikel herschreven en alle geruchten overzichtelijker bij elkaar gezet.
  • 2023 - 01 augustus: Volgens een geruchtenlekker op Twitter komt de volgende iPad mini al in 2023.

Reacties: 8 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.