Juli 2013: vier apps van grote muziekfestivals voor iPhone en iPad

De festivals worden steeds groter en de apps steeds professioneler. iCulture zet voor de komende maand drie handige apps van Europese festivals voor iPhone en iPad op een rij.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

RoskildeHet festivalseizoen is begonnen en dat betekent mooie festivals en (hopelijk) zonnige weekenden. De grotere muziekfestivals worden tegenwoordig steeds beter geregeld, en daar horen steeds vaker ook professionele apps bij. Er zijn inmiddels honderden algemene festival-apps op de markt, van apps om dronken je tent terug te vinden tot apps om met white noise het gesnurk van je buurman te blokken. Maar de specifiekere festivalgidsapps mogen er zeker ook zijn. iCulture zet voor de maand juli vier handige apps van grote muziekfestivals op een rij. Volgende maand: festivalapps voor de maand augustus.


Lees ook: De beste apps voor muziekfestivals

Roskilde, in Roskilde in Denemarken. 29 juni-7 juli

De officiële app van Roskilde heeft alles wat je nodig hebt maar is erg basic opgezet, met weinig mogelijkheden om dingen te delen en een ietwat onduidelijke kaart. Binnen de app is echter ook een link naar andere apps over Roskilde, en daar staat ook het meer persoonlijke Roskilde 2013; The Unoffical Guide (ook direct te downloaden in de App Store). Met deze app kunnen mensen foto’s persoonlijke timelines maken van concerten en foto’s, en krijgen ze een reminder als hun favoriete concert gaat beginnen. Daarnaast heeft de app een ingebouwde camera, zodat je de app niet steeds hoeft te verlaten om foto’s te maken.

Roskilde timelIneRoskilde artiesten

Downloaden: Roskilde 2013: The Unoffical Guide (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Rock Werchter, in het dorpje Werchter, in België, 4-7 juli

De officiele app van het populaire Werchter is een kleurige maar duidelijke app, met alle informatie die een festivalganger zich maar kan wensen. Vooral de mooi geanimeerde kaarten van het festivalterrein en de camping zijn erg handig. Naast de “moetjes” zoals de timetable en artiesteninfo geeft deze app een aantal prettige extra’s. Zo kun je jouw must-see optredens als favorieten opslaan om zo een customized timetable te maken, en biedt de app ook nog veel praktische tips, zoals het adres van de plaatselijke apotheek.

Rock WerchterWerchter profiel

Downloaden: Rock Werchter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Dour, in het dorpje Dour, in België. 18-21 juli

Het immense Dour heeft zeven stages en 200 artiesten; een app als gids kan dus handig zijn. In de officiële Dour-app staat een duidelijke timetable en een persoonlijk schema dat je op jouw must-see’s kan afstellen. Bij de kaart kan je aangeven als je iets zoekt, zoals een pinautomaat, en zoomt hij in op de juiste locatie. Daarnaast is de app is prachtig vormgegeven en heeft een aantal leuke functies, zoals een fotostream met alle foto’s en instagrams die als hashtag Dour hebben meegekregen.

Dour interfaceDour fotostream

Downloaden: Dour (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Zwarte Cross, Lichtenvoorde, Nederland. 26 -29 juli

Op eigen bodem vindt eind juli de Zwart Cross plaats. De officiële Zwarte Cross-app geeft een duidelijk overzicht van het programma, zoals ieder jaar gevuld met muziek, cross, stunts & theater. Daarnaast zijn er tabbladen met nieuws, artiesten, tweets, een “Wannago verlanglijst”, een plattegrond en een lijst met andere appgebruikers. In dat laatste tabblad zie je de Wannago verlanglijstjes van andere Zwarte Crossbezoekers met deze app. Je kunt de applicatie ook in een offline modus bekijken, maar dan is alleen nog het programma beschikbaar.

Zwarte Cross artiestenZwarte Cross plattegrond

Downloaden: Zwarte Cross (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Volgende maand zoekt iCulture de beste apps voor muziekfestivals in augustus, zoals Lowlands en Sziget, voor je uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.