iTunes 10.7 vanaf vandaag beschikbaar

Apple heeft vandaag iTunes 10.7 uitgebracht. Deze kleine update brengt
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

itunes logoApple heeft vandaag iTunes 10.7 uitgebracht, een nieuwe versie van het desktopprogramma om digitale content te beheren. Deze kleine update biedt ondersteuning voor de vandaag aangekondigde iPod nano, de iPod shuffle en iOS 6. In de update-omschrijving is het volgende te lezen:

iTunes 10.7 adds support for iOS 6 running on compatible iPhone, iPad, and iPod touch models. This update also adds support for the latest iPod nano and iPod shuffle models.

De geheel vernieuwde iTunes 11, die vandaag ook werd aangekondigd, zal vanaf oktober verkrijgbaar zijn. Gelekte informatie op de Apple-website wekte de indruk dat iTunes 11 eigenlijk vandaag al beschikbaar zou komen, maar we zullen iets langer moeten wachten.

Bloomberg beweerde dat al in juni dat er een compleet vernieuwde versie van iTunes zou uitkomen, met een opgefriste interface en diepgaande iCloud-integratie. Websites als TechCrunch en 9to5mac hadden eerder al gehoord dat er een dergelijke make-over aan zat te komen. Die komt er inderdaad. Door betere integratie met iCloud krijg je naadloos toegang tot muziek, video’s en gedownloade apps, die op verschillende Apple-apparaten staan. De belangrijkste vernieuwing in iTunes 11 is de minispeler, maar er zitten ook wat kleinere verbeteringen in zoals het feit dat artiesten foto’s kunnen delen met gebruikers. Elk album in iTunes krijgt voortaan de functie ‘in the store’ waarmee je kan zien wat de populairste nummers van een artiest zijn. Maar zoals gezegd: die functies komen pas in oktober in iTunes 11.

Let op: Het kan even duren voordat de update via de softwareupdate op jouw desktop zichtbaar is. Via de rechtstreekse link kun je wel installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 22:50
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.