EarPods: nieuwe oordopjes van Apple

Apple heeft nieuwe oordopjes aangekondigd met de naam EarPods. Ze zijn los verkrijgbaar en worden geleverd bij de iPhone 5, iPod nano en iPod touch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

earpods losApple heeft vandaag nieuwe oordopjes aangekondigd met de naam Apple EarPods“>EarPods. Er is drie jaar ontwikkeling aan vooraf gegaan. Het zijn dezelfde oordopjes die eerder uitlekten en die bestaan uit een unibody design. De headsets zijn vanaf vandaag beschikbaar als los accessoire. Ook worden ze meegeleverd bij de vandaag aangekondigde iPhone 5, iPod touch en iPod nano. Ze zijn bedoeld voor muziekliefhebbers en sturen de muziek rechtstreeks in je oor.

Jonathan Ive liet in een filmpje weten, dat het maken van oordopjes die voor iedereen geschikt zijn, zoiets is als het maken van schoenen in dezelfde maat die geschikt zijn voor ieders voeten. Maar dat is wel wat Apple heeft geprobeerd bij deze oordoppen: ze bestaan uit een plastic behuizing in een apart design. Volgens Apple hebben ze niet de speaker als uitgangspunt genomen, maar het menselijk oor. Het leverde meer dan honderd prototypes op, waar uiteindelijk deze EarPods als winnaar uitkwamen. De oordopjes zijn voorzien van een volume- en bedieningsknop halverwege de kabel, met daarin ook een microfoon. Je kunt de oordopjes dus ook gebruiken om te bellen.

De oordopjes zijn al verkrijgbaar in de Apple Store: Apple EarPods (€29)

oordopjes iphone ipod

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 22:19
Categorie Accessoires
Onderwerpen earpods, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.