Apple kondigt nieuwe iPod touch en iPod nano aan

Apple heeft een nieuwe iPod touch en nieuwe iPod nano aangekondigd tijdens het Apple-evenement op 12 september 2012.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPod touchApple heeft nieuwe versies van de iPod touch en iPod nano aangekondigd. De iPod nano heeft voortaan een 2,5-inch touchscreen, waardoor hij veel weg heeft van de iPod touch. De vernieuwde iPod touch heeft op zijn beurt een 4-inch display, waardoor hij even groot is als de eerder aangekondigde iPhone 5. De nieuwe iPod touch ondersteunt Siri, AirPlay Mirroring en heeft een 5-megapixelcamera.


Vernieuwde iPod nano

iPod nanoDe nieuwe iPod nano heeft een nieuw vergroot 2,5-inch scherm. Het scherm maakt gebruik van multi-touch en onderop de iPod nano zit een homeknop, waardoor deze wel wat weg heeft van een kleine iPhone of iPod touch. Nieuw is ook dat iPod nano voortaan gebruikmaakt van Bluetooth 4.0. Volgens Apple is de nieuwe iPod nano 5,4 millimeter dun; 38 procent dunner dan de vorige versie. De iPod nano wordt verkocht in de kleuren zwart, wit, roze, groen, blauw, geel en Product (RED) rood voor 169 euro vanaf 14 september.

4-inch iPod touch

De iPod touch heeft een 4-inch display en is 6,1 millimeter dun. Hierdoor is het volgens Apple de dunste iPod touch die tot nu toe is uitgekomen. Hij maakt gebruik van de Apple A5-processor, die hiervoor in ondermeer de iPhone 4S werd gebruikt. Dit is een dual-core processor, waardoor de iPod touch bijvoorbeeld mooiere games kan draaien. De batterijduur is volgens Apple verbeterd, waardoor je voortaan 40 uur lang naar muziek kunt luisteren.

In de iPod touch zit een 5-megapixelcamera, die gebruikmaakt van backside illumination en een hybride IR-filter. De lens is gemaakt van saffierkristal, waardoor hij minder snel bekrast.

Siri is ook beschikbaar voor de nieuwe iPod touch, waardoor je met bijvoorbeeld stemcommando’s een muzieknummer kunt afspelen. De iPod touch kan met het nieuwe model voor het eerst gebruikmaken van AirPlay Mirroring. Hierdoor kun je het scherm van je iPod touch tonen op een Apple TV via AirPlay.

iPod touch 3De nieuwe iPod touch is verkrijgbaar in het zwart en wit, maar ook in het blauw, geel en rood. Je kunt de iPod touch voortaan ook aan je pols bevestigen met een nieuw accessoire genaamd de Loop. Dit is een polsbandje dat je kunt bevestigen aan een bevestigingspunt achterop je iPhone. Dit bevestigingspunt haal je tevoorschijn door op een ronde metalen cirkel achterop je iPod touch te drukken.

De nieuwe iPod touch is vanaf 14 september online te bestellen vanaf 319 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.