Vrouw met iPhone SE 2022 vanaf achterkant.

Alles over de batterijduur in de nieuwe iPhone SE 2022

Een vergelijking met andere modellen
Apple claimt dat de iPhone SE 2022 een betere batterijduur heeft dan zijn voorganger, maar hoeveel scheelt het eigenlijk? En hoe goed is dat in vergelijking met andere iPhones? In dit artikel vergelijken we de batterijduur van de iPhone SE 2022 met andere toestellen.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

De batterijduur van de iPhone SE 2022 is voor veel kopers belangrijk. Je wil het liefst zo lang mogelijk met je telefoon kunnen doen en een goede batterij hoort daar natuurlijk bij. Ook is de processor belangrijk, want daar kan worden bespaard door efficiënt om te gaan met taken.

Inmiddels is de iPhone SE 2022 verkrijgbaar. Bekijk hier waar je het beste uit bent:

Batterijduur iPhone SE 2022

Voor alle apparaten geldt dat je batterijduur afhankelijk is van hoe je het apparaat gebruikt. Daarom geeft Apple statistieken over de batterijduur voor verschillende soorten activiteiten. Dit is hoe de iPhone SE 2022 batterij presteert ten opzichte van zijn voorganger, maar ook ten opzichte van oudere iPhones.

iPhone SE 2022 iPhone SE 2020 iPhone 8 iPhone 7 iPhone 6s
Batterijduur (video afspelen) 15 uur 13 uur 13 uur 13 uur 11 uur
Batterijduur (video streamen) 10 uur 8 uur N.B. N.B. N.B.
Batterijduur (audio afspelen) 50 uur 40 uur 40 uur 40 uur 50 uur

Zoals je ziet heeft de nieuwe iPhone SE inderdaad een betere batterijduur dan oudere modellen, maar een wereld van verschil is het niet. De batterijcapaciteit van de iPhone SE 2022 is vermoedelijk 1821 mAh. Het zou daarmee gelijk zijn aan die van de vorige generatie iPhone SE. Apple gebruikt zoveel mogelijk van dezelfde onderdelen om de kosten te drukken. Als we kijken naar duurdere modellen zien we echter ook grotere batterijen. Onder meer de grotere batterij in de iPhone 13 (3227 mAh) zorgt bij dit model voor een flink langere batterijduur, maar je betaalt er dan ook meer voor.

In het geval van de iPhone SE 2022 zorgt de efficiëntere A15 Bionic chip voor een langere batterijduur ten opzichte van de A13 Bionic chip in het voorgaande model. Voor het geval dat je écht veel gebruik wil maken van je telefoon, adviseren we om toch een iPhone 13 te overwegen. Bovendien krijg je dan ook allerlei andere functies erbij die je niet in de iPhone SE vindt.

Bekijk ook

Alles over de batterijduur van de iPhone 13-serie

Met een nieuwe iPhone rijst de vraag: hoe lang kun je ermee doen? Van de kleinste iPhone 13 mini tot de enorme iPhone 13 Pro Max: lees hier alles over de batterijduur.

iPhone SE 2022 snelladen

Je kunt de iPhone SE 2022 snelladen, mits je de juiste accessoires gebruikt. In combinatie met een 20 Watt-lichtnetadapter kun je de iPhone binnen 30 minuten tot 50% opladen, maar alleen als de batterij helemaal leeg is. Begin je bijvoorbeeld op 40% met snelladen, dan zal het langer duren tot je daar 50% bij hebt geladen. Desalniettemin gaat het opladen sneller dan met een langzame lader.

iPhone SE 2022 zwart

In de doos krijg je enkel een Lightning-naar-usb-c-kabel meegeleverd. Voor snelladen kun je een 20 Watt-lichtnetadapter kopen. Apple vraagt hier €25,- voor, maar soms kun je voor wat minder geld een exemplaar scoren. Bekijk onze tip over het snelladen van je iPhone om meer te leren over hoe het werkt. Ook vind je daar de actuele prijzen van de optionele lichtnetadapter.

Bekijk ook

Zo werkt iPhone snelladen: alles over de iPhone sneller opladen

De nieuwste iPhones werken met snelladen, maar hoe werkt dit precies? Met deze tip halveer je de oplaadtijd van je geschikte iPhone, dankzij snelladen met een zwaardere adapter en een techniek met de naam USB Power Delivery. Je leest er hier alles over!

Je kunt de iPhone SE 2022 kopen bij alle providers, telecomwinkels en bij Apple zelf. Check ook bij welke andere winkels je terecht kan. Lees meer in ons artikel over de iPhone SE 2022 prijzen.

iPhone SE 2022 met abonnement

Odido | Vodafone | KPN |

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone SE 2022 los bestellen

Je kunt ook terecht bij deze winkels en aanbieders:

Bol.com | Mobiel.nl | Belsimpel | Coolblue | Mediamarkt | Amazon.nl

Actuele iPhone SE 2022 deals

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.