Concept van iPhone met Touch ID in het scherm.

Gerucht: ‘Ook iPhone 14 krijgt geen Touch ID-sensor’

Het is een wens van velen, maar het lijkt er niet op dat Apple hier dit jaar gehoor aan gaat geven: een Touch ID-sensor in het scherm. Een bekende bron zegt nu dat we ook bij de iPhone 14 geen Touch ID-sensor krijgen.

In 2017 stapte Apple over van de Touch ID-vingerafdrukscanner naar de Face ID-gezichtsherkenning, onder andere door het ontbreken van de thuisknop. Maar Touch ID heeft altijd nog zijn fans gehad, zeker nu we in een wereld leven waar mondkapjes en Face ID niet altijd goed samen gaan. Er gaan dan ook al jaren geruchten dat Apple werkt aan een Touch ID-sensor in het iPhone-scherm, maar telkens lijkt dit er niet van te komen. Is dit jaar dan de terugkeer van Touch ID in de iPhone 14? We moeten je volgens de nieuwste informatie helaas teleurstellen.

‘Geen Touch ID in iPhone 14’

Display-expert Ross Young, die vaak goede voorspellingen geeft over gebruikte schermtechnieken van nieuwe Apple-apparaten, zegt in een tweet dat “het er niet op lijkt dat Touch ID er dit jaar aan komt”. Vorig jaar gingen er geruchten dat de iPhone 13 Touch ID in het scherm zou krijgen en dat Apple dit zelfs getest zou hebben, maar uiteindelijk is dit er niet van gekomen.

Maar ook dit jaar gaat het niet gebeuren, zo zegt de analist. Als je toch graag Touch ID wil, dan lijkt je hoop te worden gevestigd op de iPhone SE 2022, want daar zit waarschijnlijk nog gewoon een thuisknop in.

Apple kan Touch ID in iPhones zonder thuisknop op twee manieren verwerken: in het display zelf met een relatief nieuwe techniek of door de sensor te verplaatsen naar de zijknop. Dat laatste heeft Apple al bij twee iPads gedaan, namelijk de iPad Air 2020 en iPad mini 2021. Het is een relatief eenvoudige oplossing, maar vooralsnog lijkt Apple daar niet voor te willen kiezen als het om de iPhone gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.