Concept van iPhone met Touch ID in het scherm.

Gerucht: ‘Ook iPhone 14 krijgt geen Touch ID-sensor’

Het is een wens van velen, maar het lijkt er niet op dat Apple hier dit jaar gehoor aan gaat geven: een Touch ID-sensor in het scherm. Een bekende bron zegt nu dat we ook bij de iPhone 14 geen Touch ID-sensor krijgen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In 2017 stapte Apple over van de Touch ID-vingerafdrukscanner naar de Face ID-gezichtsherkenning, onder andere door het ontbreken van de thuisknop. Maar Touch ID heeft altijd nog zijn fans gehad, zeker nu we in een wereld leven waar mondkapjes en Face ID niet altijd goed samen gaan. Er gaan dan ook al jaren geruchten dat Apple werkt aan een Touch ID-sensor in het iPhone-scherm, maar telkens lijkt dit er niet van te komen. Is dit jaar dan de terugkeer van Touch ID in de iPhone 14? We moeten je volgens de nieuwste informatie helaas teleurstellen.

‘Geen Touch ID in iPhone 14’

Display-expert Ross Young, die vaak goede voorspellingen geeft over gebruikte schermtechnieken van nieuwe Apple-apparaten, zegt in een tweet dat “het er niet op lijkt dat Touch ID er dit jaar aan komt”. Vorig jaar gingen er geruchten dat de iPhone 13 Touch ID in het scherm zou krijgen en dat Apple dit zelfs getest zou hebben, maar uiteindelijk is dit er niet van gekomen.

Maar ook dit jaar gaat het niet gebeuren, zo zegt de analist. Als je toch graag Touch ID wil, dan lijkt je hoop te worden gevestigd op de iPhone SE 2022, want daar zit waarschijnlijk nog gewoon een thuisknop in.

Apple kan Touch ID in iPhones zonder thuisknop op twee manieren verwerken: in het display zelf met een relatief nieuwe techniek of door de sensor te verplaatsen naar de zijknop. Dat laatste heeft Apple al bij twee iPads gedaan, namelijk de iPad Air 2020 en iPad mini 2021. Het is een relatief eenvoudige oplossing, maar vooralsnog lijkt Apple daar niet voor te willen kiezen als het om de iPhone gaat.

Bekijk ook

Touch ID vs Face ID: wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Face ID is in iOS 16 weer wat slimmer

Wat is beter, een iPhone met Touch ID of Face ID? Wat zijn de verschillen en de voordelen van gezichtsherkenning vs. een vingerafdrukscanner? In dit artikel vergelijken we Touch ID en Face ID en kijken we naar de verschillen en overeenkomsten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 14 deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de nieuwe 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren, blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Lees meer over de 2022 iPhone line-up.

iPhone 14
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.