Gezondheid-app op de iPad in iPadOS 17

Gezondheid-app straks ook op de iPad met iPadOS 17 (en dit kun je ermee)

Apple gaat de Gezondheid-app, die je al kent van je iPhone, overbrengen naar de iPad. In iPadOS 17 krijgt je iPad de Gezondheid-app erbij. Daarmee krijg je ook op het grotere scherm inzicht in je gezondheidsdata.

Al sinds iOS 8 vind je op elke iPhone de Gezondheid-app. Daarmee worden allerlei gegevens over jouw gezondheid bij elkaar verzameld. Het aantal stappen dat je zet, metingen van accessoires die met de Gezondheid-app werken (denk aan weegschalen en bloeddrukmeters) en data van je Apple Watch: je vindt het allemaal in de ene app. De laatste jaren is de Gezondheid-app steeds belangrijker geworden voor Apple, vooral sinds de komst van de Apple Watch en de sterkere focus op gezondheidsfuncties. Maar de app is altijd exclusief voor de iPhone gebleven. iPadOS 17 brengt daar verandering in. Zo werkt de de Gezondheid-app op de iPad met iPadOS 17.

Gezondheid-app komt naar iPad met iPadOS 17

De Gezondheid-app in iPadOS 17 bevat alle functies die je al kent van de iPhone-versie, maar dan geoptimaliseerd voor het grotere scherm. Dat begint met het design. In plaats van een knoppenbalk onderaan, heeft de app aan de linkerkant een zijbalk met daarbij de belangrijkste onderdelen van de app: het Overzicht- en Delen-tabblad en alle categorieën voor gegevens die je in de Gezondheid-app kan bewaren. Op de iPhone zaten deze verstopt bij het Gegevens-tabblad, maar op de iPad zijn ze allemaal los uitgesplitst in het menu. Dit menu kan je ook op ieder moment verbergen, mocht je nog meer ruimte nodig hebben om de gegevens te bekijken.

iPadOS 17 Gezondheid-app

Het voordeel van de iPad-versie van de Gezondheid-app, is dat je alle gegevens op een groter scherm kan bekijken. Dat komt vooral van pas bij gegevens die grafieken aanmaken, zoals data omtrent je hartslag. Op de iPhone zijn deze grafieken wat klein, mede door het gebrek aan een liggende weergave. Wil je een duidelijk patroon over een langere termijn zien, dan moest je flink uitzoomen naar een groter tijdsvak. Maar daarbij verlies je ook wat detail in de gegevens. Op de iPad zie je in een maandweergave beter hoe een grafiek verloopt.

Gezondheid-app op iPad: grafiek bekijken vs iPhone-versie

Maar hoe verschijnen die gegevens allemaal op de iPad? Sinds een aantal jaar is het mogelijk om de Gezondheid-data op te slaan in iCloud, zodat je alle gegevens niet kwijtraakt als er wat met je iPhone of Apple Watch gebeurt. Hierdoor kan Apple de gegevens ook synchroniseren naar andere apparaten, zoals een tweede iPhone. Op diezelfde manier wordt alle data gesynchroniseerd naar de iPad-versie, zodat je ook daar je Apple Watch-data zoals ECG, bloedzuurstof en hartslag kan bekijken. Bovenaan in het overzichtsscherm zie je wanneer de gegevens voor het laatst gesynchroniseerd zijn. Na het opstarten moet je hier éénmalig toestemming voor geven.

iPad: Gegevens delen in Gezondheid-app in iPadOS 17

Alle opties beschikbaar

Alle opties van de Gezondheid-app zijn dus beschikbaar op de iPad, inclusief functies als het vastleggen van je medicijnen en het tracken van je mentale gezondheid. Dit komt ook van pas bij oudere mensen, die dankzij het grotere iPad-scherm mogelijk iets beter met de app overweg kunnen. Je kunt ook meldingen van gezondheidsstrends en meer ontvangen. iPad-apps van derden die gegevens toevoegen aan de Gezondheid-app, werken er ook op de iPad mee samen.

Bekijk ook

Haal meer uit Apple's Gezondheid-app voor iPhone en iPad

Met de Gezondheid-app van Apple kun je allerlei gezondheids- en fitnessdata overzichtelijk verzamelen. Lees hier alles over het inlezen van data in de Gezondheid-app, gebruik van het dashboard, de grafieken en het instellen van je Medische ID.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 12 juni: Geruchtenartikel bijgewerkt en voorzien van screenshots en info na officiële aankondiging van de Gezondheid-app.

iPadOS 17

iPadOS 17 is de software-update voor de iPad van 2023, die tijdens de WWDC 2023 aangekondigd is en sinds september 2023 beschikbaar is. iPadOS 17 brengt het vernieuwde toegangsscherm naar de iPad, waarbij je aan de linker kant widgets kunt plaatsen. Ook zijn de widgets op het beginscherm nu interactief, is de Gezondheid-app op de iPad en krijgt de iPad veel van de verbeteringen van iOS 17. In ons overzicht met de beste iPadOS 17 functies lees je welke verbeteringen specifiek voor de iPad zijn. Lees ook welke toestellen geschikt zijn voor iPadOS 17.

iPadOS 17

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.