iPad Pro 2020 op de doos

Gerucht: ‘iPad Pro 2022 krijgt glazen Apple-logo voor draadloos opladen’

Apple overweegt de nieuwe iPad Pro een glazen Apple-logo te geven aan de achterkant, zodat je daardoor via MagSafe draadloos kan opladen.

Al vorig jaar schreven we dat de iPad Pro 2022 waarschijnlijk draadloos opladen krijgt, als één van de grote verbeteringen. Daarvoor staat Apple wel voor een aantal uitdagingen. Het huidige ontwerp met aluminium is niet geschikt voor draadloos opladen, waardoor Apple genoodzaakt was om te kiezen voor een glazen achterkant. Maar dat levert ook weer andere uitdagingen op. Apple zou daarom een prototype gemaakt hebben van een iPad Pro met een glazen Apple-logo aan de achterkant, zo schrijft 9to5Mac.

‘iPad Pro 2022 krijgt glazen Apple-logo’

Bronnen zeggen dat een volledig glazen achterkant op de iPad Pro ervoor zorgt dat het apparaat kwetsbaarder is en dat de kans op schade aan de achterkant groter is. Daarom zou Apple gekozen hebben voor een model waarbij alleen het Apple-logo van glas is, zodat daar alle stroom doorheen kan gaan. Het gaat nog wel om een prototype, dus het is nog niet zeker of dit er ook echt komt.

iPad Pro 2020 op de doos

De bron schrijft dat er ook sterkere magneten in zitten om schade te voorkomen. De iPad Pro 2022 zou werken met de MagSafe-oplader, dezelfde oplader die ook op de iPhone 12 en nieuwer gebruikt kan worden. De iPad Pro zou wel sneller draadloos opladen ondersteunen dan MagSafe op de iPhone. Bovendien wordt de batterij volgens de bronnen een stukje groter, krijgt de cameramodule een indeling die lijkt op die van de iPhone 13 (met verticaal geplaatste lenzen) en een nieuwe chip.

Onlangs blikten we al vooruit op de iPad Pro 2022 en hebben we alle details die bekend zijn en onze verwachtingen op een rij gezet. Wanneer de iPad Pro 2022 uit komt weten we nog niet, maar het kan misschien wat langer duren dan je normaal van de iPad Pro gewend bent.

Bekijk ook

iPad Pro 2022: de nieuwste generatie iPad Pro

De iPad Pro 2022 is de nieuwste iPad voor professionals. Er zit een nieuwe chip in voor betere prestaties en ook wat nieuwe functies. Lees er hier alles over!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro 2022

De iPad Pro 2022 is de professionele iPad Pro uit 2022. Er zijn weer twee formaten: de 12,9-inch iPad Pro (6e generatie) en 11-inch iPad Pro (4e generatie). Deze modellen zijn voorzien van een M2-chip voor betere (grafische) prestaties, betere wifi en een nieuwe Apple Pencil-functie. Lees alles over de prijzen van de nieuwe iPads uit 2022, de specs van de iPad Pro 2022 en ons artikel over iPad kopen.

iPad Pro 2022
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.