iPad Air 2022 review met toegangsscherm.

Deze kleine verbetering binnenin de iPad Air 2022 kan bij reparaties een groot verschil maken

De iPad Air 2022 blijkt binnenin een kleine verandering te hebben gekregen. De batterij is op een nieuwe manier bevestigd, waardoor het vervangen van de accu eenvoudiger kan zijn.

Tussen alle teardowns door van de iPhone SE 2022, Mac Studio en het Studio Display, is er één apparaat een beetje onder de radar gebleven als het gaat om reparaties. iFixit heeft van de iPad Air 2022 geen volledige teardown gemaakt, maar dat betekent niet dat ze het apparaat niet uit elkaar gehaald hebben. Uit een tweet van een aantal weken geleden blijkt dat er een kleine verbetering is doorgevoerd aan de binnenkant. De batterijen van de iPad Air 2022 blijken een stukje makkelijker te vervangen zijn.

Batterij iPad Air 2022 makkelijker te vervangen

Apple heeft namelijk treklipjes onder de batterijen geplaatst. Bij het vorige model was de batterij nog volledig vastgelijmd aan de behuizing, waardoor het lastig is om de batterij los te krijgen. Deze nieuwe treklipjes zorgen ervoor dat je met wat kracht de batterij los kan halen van de behuizing. Deze wijziging zal vooral gevolgen hebben voor iedereen die zelf graag zijn of haar apparaten uit elkaar haalt en reparatiebedrijven van derden die dergelijke batterijvervangingen aanbiedt. Geautoriseerde reparatiebedrijven en Apple zelf ruilen namelijk nog steeds de gehele iPad om als de batterij vervangen moet worden. Bij iPhones gebeurt dat niet, maar bij de iPad is dat nog steeds het geval.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Er zit nog wel een grote maar aan vast. Bij de iPad mini 2021 bleek uit de teardown dat Apple daar ook treklipjes toegevoegd had, maar dat de batterij op bepaalde delen toch nog vastgelijmd zat aan de behuizing. Of dat bij de iPad Air 2022 ook zo is, is niet helemaal duidelijk. Er is nog geen teardown online verschenen waaruit dat blijkt.

iFixit voegt er nog wel aan toe dat de batterijconnector onveranderd gebleven is, wat het vervangen verder nog wat lastiger maakt. Je vraagt je dan misschien af wat de reden is dat Apple deze trekkoordjes toegevoegd heeft. Een mogelijke reden is dat het beter is voor het milieu, doordat Apple de batterij zelf makkelijker los kan maken als het toestel gerecycled moet worden. Of het beleid bij de Apple Store wat betreft de batterijvervanging bij iPads nog aangepast wordt, is niet bekend.

Lees ook onze review van de iPad Air 2022. Wij hebben deze nieuwe iPad Air getest en zijn erg enthousiast over dit nieuwe model.

Bekijk ook

Review iPad Air 2022: de beste middenklasser nog beter

In deze review van de iPad Air 2022 lees je onze ervaringen met deze iPad. Voor wie is deze iPad het meest geschikt en hoe hebben we de verbeteringen ervaren? Is de M1-chip niet wat teveel van het goede en hoe goed is de verbeterde frontcamera?

iPad Air 2022

De iPad Air 2022 is de vijfde generatie iPad Air die Apple in maart 2022 aangekondigd heeft. Het is de opvolger van de iPad Air 2020 met hetzelfde design, schermformaat en geschikte accessoires. De iPad Air 2022 heeft een snellere M1-chip, een verbeterde 12-megapixel frontcamera met Center Stage en is er in vijf kleuren. Lees alles over de iPad Air 2022. Op zoek naar een nieuwe iPad? Vind de beste prijzen voor een nieuwe iPad.

iPad Air 2022

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.