16-inch MacBook Pro concept door Viktor Kadar

Gerucht: ’16-inch MacBook Pro krijgt dezelfde behuizing en dunnere schermranden’

De nieuwe 16-inch MacBook Pro, waar de laatste weken regelmatig geruchten over zijn, krijgt volgens nieuwe informatie nagenoeg dezelfde fysieke afmetingen als de huidige 15-inch MacBook Pro.

Er is geen ontkomen meer aan: Apple is druk bezig met een nieuwe 16-inch MacBook Pro. De afgelopen tijd komt dit model in het geruchtencircuit steeds vaker boven water drijven. Vandaag gooit Digitimes nog wat extra olie op het vuur door te stellen dat de behuizing van dit nieuwe model hetzelfde is als van de 15-inch MacBook Pro.

‘Dunnere schermranden op 16-inch MacBook Pro

Het nieuwe model lijkt de grootste vernieuwing in het MacBook-ontwerp sinds jaren te zijn, al zijn er ook veel overeenkomsten. Eén van die overeenkomsten is volgens Digitimes de gebruikte behuizing. De originele unibody aluminium behuizing van de 15-inch MacBook Pro zou ook gebruikt worden voor dit nieuwe 16-inch model. De enige manier hoe Apple een groter scherm kan gebruiken in dezelfde behuizing, is door de schermranden kleiner te maken. Bij de huidige MacBook Pro vind je aan de linker en rechter zijkant een kleine centimeter schermrand en aan de bovenkant is dit bijna anderhalve centimeter.

16-inch MacBook Pro concept door Viktor Kadar

Met dunnere randen blijven de fysieke afmetingen van de MacBook hetzelfde. Apple deed nagenoeg hetzelfde bij de introductie van de iPhone X. Dit model is qua fysieke afmetingen niet veel groter dan de 4,7-inch iPhones, terwijl het scherm met 5,8-inch een stuk groter is. De resolutie van het nieuwe 16-inch scherm is volgens Digitimes 3072 x 1920. De huidige 15-inch heeft een resolutie van 2880 x 1800. De bron denkt dat Apple de 16-inch MacBook Pro in september uitbrengt.

Andere bronnen stelden eerder dat de 16-inch MacBook Pro in oktober op de markt verschijnt. Dat klinkt wat ons betreft een stuk logischer. September is traditioneel de grote iPhone- en Apple Watch-maand, terwijl in oktober vaak nieuwe iPads en Macs aangekondigd worden. Dat zal dit jaar dus vermoedelijk niet anders zijn. Wat we verder nog weten is dat er een nieuw schaartoetsenbord in deze nieuwe 16-inch MacBook komt.

Bekijk ook

Gerucht: 'Nieuwe 16-inch MacBook Pro en vernieuwde MacBook Air in oktober'

Er komen dit jaar nog meer nieuwe MacBooks aan, zo voorspellen bronnen bij de productieketen. Apple brengt volgens hen in oktober van dit jaar onder andere de 16-inch MacBook Pro uit.

Er staan nog genoeg Apple-producten voor 2019 in de planning. Naast deze nieuwe MacBook verwachten we ook nog de 2019 iPhones, de Apple Watch Series 5 en nieuwe iPads. Een uitgebreid overzicht vind je in ons artikel.

Bekijk ook

Deze Apple-producten heeft Apple in 2019 uitgebracht

Welke Apple-producten verschenen er in 2019? Het was een enorm druk jaar voor Apple en in dit artikel hebben we alle Apple-producten van het jaar voor je op een rijtje gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.