Gerucht: ‘2020 iPhones krijgen 3D-camera aan de achterkant’

Voor betere diepteherkenning
De iPhone krijgt dit jaar een derde camera, maar volgens bronnen kunnen we voor de 2020 iPhones rekenen op een 3D-camera. Deze nieuwe sensors kunnen diepte beter inschatten, waardoor er augmented reality-toepassingen mogelijk zijn.

Update 29 juli 2019: Ook analist Ming-Chi Kuo beweert dat de 2020 iPhones voorzien zijn van Time of Flight 3D-sensoren aan de achterkant. Het gaat om twee modellen die in 2020 op de markt komen. Eerder beweerden Digitimes en Bloomberg al iets soortgelijks. Een time-of-flight camerasysteem meet de tijd die nodig is voor een laserstraal of LED om te weerkaatsen tegen een object. Volgens Kuo zijn alledrie iPhones voorzien van Face ID.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 17 juli 2019.

‘iPhone 2020 met 3D-camera’s voor betere diepteherkenning’

De laatste jaren merk je dat de grootste vernieuwingen in smartphones op het gebied van camera ligt. Apple maakt al sinds de iPhone 7 Plus gebruik van een dubbele camera in de duurste modellen en de verwachting is dat in ieder geval twee van de de 2019 iPhones een derde camera krijgen. Digitimes blikt nu alvast verder vooruit en voorspelt nieuwe 3D-camera in de 2020 iPhones.


Digitimes baseert zich op basis van bronnen bij de productieketen. Het zou gaan om zogenaamde time-of-flight VCSEL 3D-sensors. Dit is vergelijkbaar met de TrueDepth-camera die je nu al aan de voorkant van de iPhones vindt. Hiermee kan de iPhone diepte inschatten, waardoor er een geavanceerde 3D-scan van je gezicht gemaakt wordt. De huidige camera’s aan de achterkant herkennen ook diepte dankzij de dubbele lenzen, maar dit is beperkt. De iPhone kan nu onderscheid maken tussen een persoon en de achtergrond, waardoor je mooie portretfoto’s maakt.

Een meer geavanceerde 3D-camera zorgt voor een meer nauwkeurige dieptemeting op grotere afstand, met mooiere portretfoto’s als gevolg. Mogelijk gaat Apple dit ook inzetten voor betere augmented reality-toepassingen. Ieder jaar verbetert Apple ARKit, haar eigen platform voor ontwikkelaars voor het maken van AR-apps. Dit jaar kunnen de nieuwste iPhones ook mensen op realistische wijze meenemen in AR-beelden. Mogelijk zorgen de 3D-camera’s ervoor dat dit nog nauwkeuriger kan.

Eerder voorspelde Bloomberg al dat de 2020 iPhones een 3D-camera zouden krijgen, dus het bericht van Digitimes komt niet helemaal uit de lucht vallen. Wil je meer weten over wat er al bekend is van de 2020 iPhones, dan lees je meer in onze round-up.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-2020/

Actuele iPhone 2020 deals

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.