iPad 2017 review: ligt makkelijk in de hand

Gerucht: ‘Massaproductie iPad 7 begint deze maand, 16-inch MacBook in vierde kwartaal’

In juli begint de massaproductie van de volgende generatie iPad, zo beweert het Taiwanese Economic Daily News vandaag, op basis van informatie uit de toeleveringsketen. Er komt ook een 16-inch MacBook aan, maar die hoeven we pas in het vierde kwartaal te verwachten.

Het is topseizoen wat geruchten betreft. Niet alleen bij analisten, maar bij de bekende geruchtensites. Economic Daily News beweert dat de Taiwanese fabrikant Radiant Opto-Electronics is uitgekozen om als enige de backlight-module voor de volgende generatie iPad te leveren. Radiant zal ook verantwoordelijk zijn voor de backlight-module in de grotere 16-inch MacBook Pro. De nieuwe iPad zal waarschijnlijk een opvolger zijn van de iPad 2018 (ook wel bekend als iPad 6) die in het voorjaar van 2018 werd aangekondigd tijdens een speciaal onderwijsevenement. Dit instapmodel kreeg in het voorjaar van 2019 geen opvolger. Het lijkt erop dat Apple eind van de zomer het nieuwe model op de markt wil brengen, nog voordat de iPhone-gekte losbarst.

Zevende generatie iPad met 10,2-inch scherm

De iPad 2019 wordt de zevende generatie en krijgt waarschijnlijk een scherm dat iets groter is dan het huidige 9,7-inch model. Er wordt gesproken over een schermformaat van 10,2-inch. Dat grotere schermformaat en de smallere schermranden moeten mensen die op het punt staan te upgraden ertoe aanzetten om een nieuwe te kopen. Bij de 9,7-inch iPad voegde Apple al ondersteuning voor de Apple Pencil toe, terwijl de vernieuwde iPad Air 2019 zelfs nog wat meer Pro-functies kreeg.

Het assortiment zou er dan als volgt uit kunnen zien:

iPad 2017 met iPad Pro

Volgens Bloomberg krijgt de iPad 7 (oftewel iPad 2019) ook een snellere processor, maar behoudt de Lightning-aansluiting. Bloomberg verwachte het nieuwe model echter al dit voorjaar en dat is niet gebeurd. Het huidige instapmodel met 9,7-inch scherm beschikt over een A10 Fusion-chip, identiek aan de iPHone 7. Die chip dateert echter alweer uit 2016, dus er is ruimte voor een upgrade. Waarschijnlijk kiest Apple voor de A11 Bionic uit de iPhone X. Die is energiezuiniger en heeft een betere performance.

Lees alles over de 2019 iPads in onze round-up!

Bekijk ook

iPad 2019: alles over de de goedkope 10,2-inch iPad voor iedereen

De 10,2-inch iPad 2019 is het instapmodel van de iPad en heeft bij dit model een groter scherm gekregen. Daarnaast zitten er nog wat andere vernieuwingen in, zoals een Smart Connector voor het aansluiten van Apple's Smart Keyboard. We lopen ze snel met je langs!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad 2019

De 10,2-inch iPad 2019 is de goedkope iPad voor iedereen. Zoek je een goedkope en betrouwbare iPad, dan heeft deze betaalbare tablet alles te bieden. Wel is deze tablet inmiddels opgevolgd door nieuwere modellen zoals de iPad 2021. Maar zoek je een goedkope iPad, dan kan dit nog steeds een prima keuze zijn.

iPad 2019
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.