iPad Air 2019

Gerucht: 10,2-inch iPad vervangt huidige instapmodel, meerdere iPads op komst

Apple zou plannen hebben om een 10,2-inch iPad op de markt te brengen, als vervanger van het huidige instapmodel van 9,7-inch. Daarnaast staan er nog meer iPads gepland, zo blijkt uit de database van de Eurasian Economic Commission.

Update 1 augustus 2019: Volgens DigiTimes komt de 10,2-inch iPad later dit jaar op de markt als vervanger van de huidige 9,7-inch iPad. Het apparaat komt volgens de Taiwanezen eind derde kwartaal 2019 uit.

Alles over de iPad 2019 verwachtingen lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Dit zijn de zes belangrijkste verwachtingen voor de iPad 2019

Apple komt dit najaar naar verwachting met de iPad 2019. Maar welke verbeteringen kun je verwachten van de iPad 2019? We zetten de belangrijkste op een rijtje.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 27 juli 2019.

Er zijn nog meer iPads ontdekt in de databases van de Eurasian Economic Commission. De afgelopen jaren was dat een aanwijzing dat er nieuwe modellen aan zaten te komen. Naast de eerder gelekte zijn nu ook de modelnummers A2200 en A2232 toegevoegd.

We verwachten dat er dit najaar een 10,2-inch iPad bij komt. Mogelijk is dit een van de nieuw gelekte modellen A2200 en A2232. Eerder lekten al de modelnummers A2197, A2228, A2068, A2198 en A2230. De nieuwe modellen draaien op iPadOS 13, hetgeen duidelijk maakt dat we ze pas dit najaar kunnen verwachten. Het gaat dan om september of later. De nieuwe modellen werden ontdekt door MySmartPrice, dat regelmatig de databases van de Eurasiatische commissie in de gaten houdt.


De Eurasian Economic Commission vereist dat alle producten die gebruik maken van encryptie geregistreerd worden in deze database. Apple is daar ook toe verplicht en dat is voor geruchtenwatchers een mooie bijkomstigheid: daardoor lekken regelmatig nieuwe modelnummers uit. Helaas zijn er vaak geen technische specs uit af te leiden, maar het zorgde er wel voor dat nieuwe iPhones, iPads, Macs en zelfs toetsenborden vroegtijdig op de radar verschenen.

iPad Air 2019

De 10,2-inch iPad zal vermoedelijk de huidige 9,7-inch iPad vervangen. Dit instapmodel zal waarschijnlijk smallere schermranden krijgen, zoals we ook al bij de duurdere Pro’s hebben gezien. Daarnaast kunnen de huidige Pro’s een update krijgen. In september of oktober weten we meer. Apple zou ook nieuwe Mac-modellen hebben geregistreerd, maar het zou daarbij gaan om bestaande exemplaren. Het lijkt erop dat ze opnieuw moesten worden geregistreerd omdat ze binnenkort standaard met macOS Catalina geleverd worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad 2019

De 10,2-inch iPad 2019 is de goedkope iPad voor iedereen. Zoek je een goedkope en betrouwbare iPad, dan heeft deze betaalbare tablet alles te bieden. Wel is deze tablet inmiddels opgevolgd door nieuwere modellen zoals de iPad 2021. Maar zoek je een goedkope iPad, dan kan dit nog steeds een prima keuze zijn.

iPad 2019
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.