Gerucht: ‘iPad mini 5 werkt met Apple Pencil, mogelijk ook Smart Keyboard’

Uit de laatste beta van iOS blijkt dat de iPad mini 5 mogelijk ondersteuning krijgt voor de Apple Pencil en het Smart Keyboard. Dit geldt ook voor de aankomende iPad 2019.

Afgelopen week bleek uit de iPad 2019 registratie dat Apple meerdere nieuwe iPad-modellen op de planning heeft. De geruchten van de afgelopen weken spreken over de iPad 2019 en de iPad mini 5, maar welke vernieuwingen kan je hiervoor verwachten? Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith dook in de beta van iOS 12.2 en ontdekte mogelijke ondersteuning voor twee Apple-accessoires.

‘iPad mini 5 krijgt Apple Pencil en Smart Keyboard’

Sinds vorig jaar bij de introductie van de iPad 2018 kun je de Apple Pencil ook op een niet-Pro model gebruiken. Het gaat dan nog wel om de eerste generatie Apple Pencil, maar het zorgt er wel voor dat je ook op dit goedkopere model nauwkeurig kan tekenen. In de beta ontdekte de ontwikkelaar vier codenamen, namelijk J210, J211, J217 en J218. Dit zijn mogelijk de codenamen van de iPad mini 5 en de iPad 2019.

Hoewel hij er niet 100% zeker van is, lijkt het erop dat beide modellen de Apple Pencil én het Smart Keyboard ondersteunen. Het is geen verrassing als de modellen inderdaad werken met de Apple Pencil. Dit zou wel betekenen dat de Pencil voor het eerst op een veel kleiner model werkt dan de standaard 9,7-inch versie. Een stuk verrassender is ondersteuning voor het Smart Keyboard. Deze toetsenbordhoes was voorheen exclusief voor de iPad Pro. Apple zal voor de versie voor de iPad mini 5 wel opnieuw naar de tekentafel moeten, aangezien dit model een stuk kleiner is. Of het Smart Keyboard dan ook werkt met de Smart Connector weten we nog niet, maar dit zou wel een logische keuze zijn.

Bekijk ook

iPad mini

iPad mini

Verder werken de nieuwe iPads zeer waarschijnlijk met Touch ID, net als bij de voorgangers het geval was. We verwachten de nieuwe iPads ergens in maart. Dan houdt Apple waarschijnlijk weer een nieuw event. In ons aparte artikel lees je welke Apple-producten in 2019 je nog meer kan verwachten.

Bekijk ook

Deze Apple-producten heeft Apple in 2019 uitgebracht

Welke Apple-producten verschenen er in 2019? Het was een enorm druk jaar voor Apple en in dit artikel hebben we alle Apple-producten van het jaar voor je op een rijtje gezet.

iPad 2019

De 10,2-inch iPad 2019 is de betaalbare iPad voor iedereen uit september 2019. Deze betaalbare en betrouwbare tablet heeft alles te bieden en is geschikt voor lichtere taken zoals Netflixen, internetten, tekstverwerken en browsen. Dit model is een jaar later opgevolgd door de iPad 2020. Er zijn inmiddels betere en toekomstbestendigere modellen. Lees daarvoor ook ons artikel over een nieuwe iPad kopen.

iPad 2019

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.