iPad mini 4 in de hand

Gerucht: ‘iPad mini 5 werkt met Apple Pencil, mogelijk ook Smart Keyboard’

Uit de laatste beta van iOS blijkt dat de iPad mini 5 mogelijk ondersteuning krijgt voor de Apple Pencil en het Smart Keyboard. Dit geldt ook voor de aankomende iPad 2019.

Afgelopen week bleek uit de iPad 2019 registratie dat Apple meerdere nieuwe iPad-modellen op de planning heeft. De geruchten van de afgelopen weken spreken over de iPad 2019 en de iPad mini 5, maar welke vernieuwingen kan je hiervoor verwachten? Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith dook in de beta van iOS 12.2 en ontdekte mogelijke ondersteuning voor twee Apple-accessoires.

‘iPad mini 5 krijgt Apple Pencil en Smart Keyboard’

Sinds vorig jaar bij de introductie van de iPad 2018 kun je de Apple Pencil ook op een niet-Pro model gebruiken. Het gaat dan nog wel om de eerste generatie Apple Pencil, maar het zorgt er wel voor dat je ook op dit goedkopere model nauwkeurig kan tekenen. In de beta ontdekte de ontwikkelaar vier codenamen, namelijk J210, J211, J217 en J218. Dit zijn mogelijk de codenamen van de iPad mini 5 en de iPad 2019.

Hoewel hij er niet 100% zeker van is, lijkt het erop dat beide modellen de Apple Pencil én het Smart Keyboard ondersteunen. Het is geen verrassing als de modellen inderdaad werken met de Apple Pencil. Dit zou wel betekenen dat de Pencil voor het eerst op een veel kleiner model werkt dan de standaard 9,7-inch versie. Een stuk verrassender is ondersteuning voor het Smart Keyboard. Deze toetsenbordhoes was voorheen exclusief voor de iPad Pro. Apple zal voor de versie voor de iPad mini 5 wel opnieuw naar de tekentafel moeten, aangezien dit model een stuk kleiner is. Of het Smart Keyboard dan ook werkt met de Smart Connector weten we nog niet, maar dit zou wel een logische keuze zijn.

Verder werken de nieuwe iPads zeer waarschijnlijk met Touch ID, net als bij de voorgangers het geval was. We verwachten de nieuwe iPads ergens in maart. Dan houdt Apple waarschijnlijk weer een nieuw event. In ons aparte artikel lees je welke Apple-producten in 2019 je nog meer kan verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2019, 9:50
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPad 2019, ipad mini 5
Devices iPad 2019, iPad mini 5

iPad 2019

De 10,2-inch iPad 2019 is de goedkope iPad voor iedereen. Zoek je een goedkope en betrouwbare iPad, dan heeft deze betaalbare tablet alles te bieden. Deze tablet is inmiddels opgevolgd door de iPad 2020, die eveneens een scherm van 10,2-inch heeft.

iPad 2019
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.