Fotoalbum vergrendeld op iPhone

Reacties voor: Door een bug in iOS 17.5 kregen gebruikers verwijderde foto’s te zien: zo zit het

Zie je plotseling weer foto's in je fotobibliotheek die je (soms jaren geleden) al verwijderd had? Het ligt niet aan jou, want er zit een bug in iOS 17.5 waardoor verwijderde foto's weer te zien waren. Wat is hier aan de hand? En wat zegt Apple er zelf over?

Reacties: 15 reacties

  1. Ik heb er ook last van gehad, al sinds de publieke beta (final) vorige week.
    Inderdaad een oude verwijderde foto die tussen de recente foto’s komt.
    Of nu een (grijze) iCloud foto die niet kan worden opgehaald uit de cloud.
    Pas nu ik het hier lees realiseer ik me dat het dus daardoor komt. Bizar!

    Reageer op Roy

  2. Mijn 9 meest recente foto’s zijn foto’s van 15 sep 2023. Ze staan NA de foto’s van 13 mei 2024 en foto’s van april 2024. En deze 9 foto’s uit 2023 waren al lang verwijderd. Heel bijzonder dit.

    Reageer op Appeltje

  3. Voor de update 1475 foto’s en 179 video’s. Na de update 1476 foto’s en 180 video’s!

    Reageer op Rob

  4. Het verwijderen van wat dan ook werkt hetzelfde als op een computer. Eigenlijk verwijder je niet een bestand maar wordt alleen de naam (en de bijbehorende info) verwijderd uit de directory. De daadwerkelijke bytes staan onveranderd op de disk totdat er iets geheel of gedeeltelijk overheen wordt geschreven. Pas dan kun je de foto echt niet meer terughalen. Blijkbaar is er iets gebeurd waardoor de, nog niet overschreven foto’s, weer zijn teruggeplaatst in de foto-app.

    Reageer op Ronald

    • Dat klopt idd verwijderen en prullenmand leeg halen betekend niet weg, dan zijn er nog zat mogelijkheden iets terug te halen.
      Ik zelf heb er geen last van maar verwijderd elk jaar mijn foto’s, en dat is rond september met de nieuwe iOS update.
      Ik heb toevallig sinds vorig jaar ook de nieuwe iPhone, dus daarom zal ik er geen last van hebben.

      Reageer op Dennis

  5. Vorig jaar een systeembeheerder gesproken, en Microsoft heeft dit (ook) met -business- OneDrive;
    als gebruiker kun je bestanden verwijderen, uit (lokale) prullenbakken halen & verwijderen etc, maar uiteindelijk kan een “super-super-admin” tot 7 jaar (al dan niet met hulp van Microsoft) bestanden terughalen.

    Het feit dat dit niet gecommuniceerd wordt door Apple en/of dat dit mogelijk is, maakt de situatie niet echt anders. Wel minder transparant.

    Reageer op X.

    • Dat kan je als super super admin van je bedrijf zeker niet hoor, gooit een gebruiker iets weg, dan blijft het 30dagen bestaan. Daarna is het weg. En ook Microsoft is niet in staat je te helpen.

      7jaar? Weet je hoeveel kostbare opslag dat moet zijn als je dat voor ieder bestandje wil behouden zeg.

      Reageer op Swen

  6. Verwijderen is dus niet verwijderen 😬
    Apple vind het dus toch te interessant om je gegevens te bewaren ipv mega veel ruimte vrij te maken in hun datacenters. wanneer het om icloud foto’s gaat!

    Slechte zaak, kleine beetje privacy heb je dus ook niet 🙁

    Reageer op Tim

  7. Hoe kan het zo zijn dat dit gebeurd? Verwijderd > en dan nog eens van je “Verwijderde” volledig Verwijderd is toch ook echt verwijderd?

    Reageer op UnpeeledPotathoe

  8. (Red.) Het lijkt erop dat de fotobug in iOS 17.5 is opgelost, maar Apple heeft geen begrijpelijke uitleg gegeven. We hebben het artikel daarom voorzien van een update.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  9. Geen last van gehad maar voor de zekerheid wel de update gedaan. Zelf laat ik verwijderde foto’s nooit 30 dagen in de prullenbak staan maar verwijder ze altijd meteen zelf ook uit de prullenbak.

    Reageer op hans

  10. Staat toch bij de update wat er gebeurd is:

    “Deze update biedt belangrijke probleemoplossingen en verhelpt een zeldzaam probleem waarbij foto’s als gevolg van een beschadigde database opnieuw in de bibliotheek van Foto’s konden worden weergegeven, ook al waren ze eerder verwijderd.”

    Reageer op Tjam

  11. Bij mij zijn de foto’s uit de verschillende mappen verdwenen. Alle mappen zijn leeg. De foto’s staan nog wel in in de “hoofdmap” Recent.
    Rara hoe kan dit?
    Is ook niet veranderd na de update.

    Reageer op gijs

  12. Bij mij zijn de foto’s uit de verschillende mappen verdwenen. Alle mappen zijn leeg.
    Rara hoe kan dit?
    Is ook niet veranderd na de update.

    Reageer op gijs

  13. Volgens deze post op Reddit gaat het om foto’s die verwijderd zijn uit de Photos app, maar die ook in de Files app bestaan.
    De verklaring van Apple is dan wel weer heel erg vaag…

    Reageer op MarkWerking

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.