Gewiste foto terughalen

Zo vind je gewiste foto’s terug op je iPhone of iPad

Ben je een foto kwijt die op je iPhone stond, of heb je een foto verwijderd? Als je snel bent, kun je die nog terugvinden. In deze tip vertellen we hoe je gewiste foto's terug op je iPhone zet.

Gewiste foto terughalen

Als je de iPhone of iPad regelmatig als camera gebruikt en veel kiekjes schiet, dan wil je natuurlijk niet dat de belangrijkste momenten verloren gaan. Toch kan dat gemakkelijk gebeuren, omdat je net iets te enthousiast bent geweest tijdens het opruimen van de fotobibliotheek, of doordat er iets anders mis is gegaan. In dit tipartikel leggen we je uit hoe je gewiste foto’s op de iPhone en de iPad kunt terugvinden.

Gewiste foto terugzetten

camerarol-onlangs-verwijderdAls je de foto net hebt gewist, is er meestal geen man over boord en kan je hem zonder veel moeite terugvinden. Voer de volgende handelingen op de iPhone of iPad uit:

  1. Open de standaard-app Foto’s.
  2. Tik onderin op het tabblad Albums.
  3. Tik op Onlangs verwijderd.
  4. Wil je één foto terugzetten? Tik dan op de gewenste foto en druk rechtsonder op de optie Zet terug.
  5. Wil je meerdere foto’s terugzetten? Tik dan op ‘Selecteer’, vink alle foto’s aan die je wilt hebben en druk op ‘Zet terug’ rechts onderin.


Alle verwijderde foto’s herstellen

Als je alle gewiste foto’s wilt herstellen, tik je bij stap 5 eerst op ‘Selecteer’ en daarna op de optie ‘Zet alles terug’. In het venster ‘Onlangs verwijderd’ van de standaard-app Foto’s vind je alle foto’s terug die je de afgelopen 40 dagen hebt verwijderd.

Oude foto's terugzetten uit camerarolOudere foto’s terughalen
Wat als de foto’s niet bij ‘Onlangs verwijderd’ staan? Is de foto langer dan 40 dagen geleden van je iPhone of iPad gehaald of staat hij er om een andere reden niet bij? Dan loont het eerst de moeite om te kijken of de foto misschien nog ergens op iCloud of Dropbox staat. Controleer al je apparaten die foto’s ontvangen die op je iPhone staan.

Als je regelmatig een reservekopie van je iPhone maakt, dan kun je een proberen de foto terug te vinden door een oude reservekopie van het iOS-apparaat terug te zetten op je iPhone of iPad. De reservekopie slaat namelijk ook je foto’s op. Hoe je dit doet lees je in onze tip-artikel Backup vanuit iCloud terugzetten naar iPhone of iPad.

Kijk eventueel ook hier:

  • Kijk op sociale netwerken zoals Facebook. Misschien heb je de foto daarop gepubliceerd.
  • Kijk op je andere apparaten, misschien staan ze nog op een (Windows)-computer, camera of geheugenkaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2016
Categorie Foto
Onderwerp foto's