iOS 17 Update

Apple brengt iOS 17.0.3 uit, lost oververhitting op

Apple heeft iOS 17.0.3 uitgebracht. Daarin zitten weer bugfixes en verbeterde prestaties voor de iPhone. Welke problemen heeft Apple deze keer opgelost?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Na elke grote release brengt Apple vaak in sneltreinvaart kleinere vervolgupdates uit, waarin de eerste problemen opgelost zijn. Slechts een aantal dagen na de release van iOS 17 verscheen iOS 17.0.1, terwijl zo’n vijf dagen later alweer iOS 17.0.2 klaar stond. Nu is het de beurt aan de nieuwste versie iOS 17.0.3, wederom met bugfixes. Deze keer voor een wel heel specifiek probleem: het oververhit raken van (met name) de iPhone 15. De update heeft buildnummer 21A360.

De nieuwste iOS-update wordt momenteel uitgerold. Het kan daardoor even duren voordat de update voor jou zichtbaar is. Meestal rolt Apple de updates uit vanaf 19:00 Nederlandse tijd. Het heeft geen zin om in de reacties te melden dat je de update nog niet ziet. Zie ook ons artikel over iOS-installatieproblemen.

iOS 17.0.3 verschenen

De afgelopen dagen waren er diverse berichten dat sommige gebruikers van de iPhone 15 last hadden van oververhitting met het toestel. De iPhone 15 (Pro) werd uitzonderlijk warm. Apple gaf een reactie en stelde dat dit probleem veroorzaakt wordt door een bug in iOS 17 en dat het via een software-update opgelost gaat worden. Die update lijkt nu te zijn uitgebracht in de vorm van iOS 17.0.3.

Bekijk ook

Oververhitting iPhone 15: Apple geeft iOS 17 en apps de schuld, brengt fix uit

Sommige iPhone 15 Pro-bezitters hebben last van oververhitting. Volgens analist Ming-Chi Kuo heeft het te maken met compromissen die voor de nieuwe titanium behuizing zijn gemaakt. Anderen wijzen naar Instagram als de boosdoener. Inmiddels heeft Apple zelf ook een verklaring gegeven.

iOS 17.0.3 changelog

Dit staat er in de changelog van iOS 17.0.3:

Deze update bevat belangrijke probleemoplossingen, beveiligingsupdates en verhelpt een probleem waarbij de iPhone mogelijk warmer werd dan verwacht.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/HT201222

iOS 17.0.3 blijkt ook diverse bugfixes te bevatten die gericht zijn op zakelijke gebruikers. In het supportdocument wordt onder andere een probleem genoemd, waarbij apparaten die via Apple Business Essentials worden beheerd niet de set-up-procedure kunnen doorlopen. Verder worden er bugs opgelost rondom beheerde wifi-netwerken en uitnodigingen voor Microsoft Exchange-afspraken.

In het Engelstalige supportdocument staat dat dit is opgelost in iOS 17.0.3 en iPadOS 17.0.3:

  • Resolves an issue where Apple Business Essentials users were unable to complete setup after updating to iOS 17.
  • iOS 17 devices no longer become unresponsive when joining a managed Wi-Fi network.
  • The Calendar app will no longer resend invitations to all participants after accepting or declining an Exchange event invitation.

iOS 17.0.3 downloaden

Om deze update te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via je computer. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac en open de Finder (of iTunes in macOS Mojave of ouder). Windows-gebruikers openen iTunes. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Waarom zie ik de update (nog) niet?
Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Bekijk ook

iOS-update installeren lukt niet: hoe los je dit op?

Loop je tegen iOS installatieproblemen aan bij de nieuwste iOS-update? Verschijnt de nieuwste iOS-update niet op je iPhone? Wij helpen je op weg als iOS-updates downloaden en installeren niet lukt en als er andere problemen optreden.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.