tvOS 16 Beta V2.

tvOS 16 beta 2 voor de Apple TV is uit voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars die hun Apple TV willen gebruiken als testtoestel, kunnen nu de beta van tvOS 16 proberen. De komende maanden zal Apple tvOS 16 en de bijbehorende verbeteringen verder testen en optimaliseren.

Als je deze zomer graag één van de software-beta’s wil testen, dan is de beta van tvOS 16 de meest veilige keuze. Er gaat relatief weinig mis bij het testen van deze versies, wat grotendeels te maken heeft met het feit dat er minder grote verbeteringen in zitten. Toch kan het de moeite zijn om alvast een aantal van de verbeteringen te testen en dat kan met de beta van tvOS 16.

Nieuwste tvOS 16 Beta

tvOS 16 Beta 2

22 juni 2022 – Ontwikkelaars met de juiste Apple TV kunnen nu de tweede beta van tvOS 16 met buildnummer 20J5319h testen. Daarin zitten de eerste verbeteringen die Apple heeft aangekondigd. Zodra er nog wat nieuws ontdekt wordt, werken we dit artikel weer bij.

Uit de beta blijken de volgende verbeteringen:

  1. Cross-device connectivity: verbeterde integratie tussen iPhone, iPad en Apple Watch.
  2. Verbeterde multi-user support met aparte inloggegevens.
  3. Mogelijk ook andere functies die in iOS 16 zitten, zoals verbeterde SharePlay-integratie voor apps van derden, een vernieuwde Woning-app en ondersteuning voor Matter.

tvOS 16 beta versie 1.

tvOS 16 beta downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers

Ontwikkelaars kunnen het betaprofiel van tvOS 16 verkrijgen via de ontwikkelaarswebsite. Vervolgens kan de beta geïnstalleerd worden door de Apple TV te verbinden met een Mac. In een later stadium, ergens in juli, is het de beurt aan publieke testers. De publieke beta van tvOS 16 is rechtstreeks via de Apple TV zelf te installeren.

Over tvOS 16
tvOS 16 is de nieuwste update voor de Apple TV. tvOS 16 brengt een aantal nieuwe verbeteringen naar de Apple TV. Apple kondigde tvOS 16 aan tijdens de WWDC 2022 en brengt de definitieve versie in het najaar uit. Wil je meer weten wat er nieuw is in tvOS 16, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Bekijk ook

tvOS 16 komt eraan: dit is er nieuw

tvOS 16 is de eerstvolgende grote update voor de Apple TV. Apple heeft de update aangekondigd. Wat zijn de functies en wanneer kun je de release van tvOS 16 verwachten?

Tijdlijn tvOS 16 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 16-beta’s. De definitieve versie van tvOS 16 verschijnt in het najaar van 2022 voor iedereen.

  • tvOS 16 Beta 2: 22 juni 2021 (verschenen; buildnummer 20J5319h)
  • tvOS 16 Beta 1: 6 juni 2021 (verschenen; buildnummer 20J5299n)
  • tvOS 16 definitief: september 2022 (verwacht)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de tvOS 16 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS 16 beta problemen zoals trage iPhone of batterij snel leeg

Is je batterij door de iOS 16 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS 16 hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS 16 beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 22 juni: De tweede beta staat klaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

tvOS 16

tvOS 16 is de aanstaande update voor de Apple TV in 2022. Er zitten best nog wel wat nieuwe functies in tvOS 16, zoals ondersteuning voor Nintendo Switch-controllers. Je kunt de tvOS 16-update installeren als je een Apple TV HD of nieuwer hebt en ontwikkelaars kunnen nu al de tvOS 16 beta proberen, om te kijken of hun apps nog goed werken. We verwachten dat de officiële release van tvOS 16 in het najaar van 2022 plaatsvindt, tegelijk met iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 en macOS Ventura.

tvOS 16
1 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.