Gele HomePod mini die muziek afspeelt.

HomePod software-update voor het eerst als publieke beta

Vanaf versie 16
Iedereen die dat wil kan binnenkort aan de slag met de beta van software-update 16. Het is voor het eerst dat Apple deze beta uitbreidt naar testers zonder uitnodiging.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Update 11 juli 2022: de publieke beta van HomePod softwareversie 16 staat nu klaar.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 7 juni 2022.

Al lange tijd bestaan er beta’s voor nieuwe software-versies voor de HomePod. Tot nu toe kon je deze tot nu toe officieel alleen op uitnodiging testen. Dat is vanaf software-update 16 verleden tijd. Op Apple’s website maakt het bedrijf melding van een publieke beta voor de HomePod, zodat iedereen kan meedoen om de nieuwe functies te proberen.

HomePod software-update 16 als publieke beta

Bij Apple kun je je aanmelden voor publieke beta’s. Dit doe je op een speciale website, waar alle beschikbare versies worden genoemd. De pagina laat nu het volgende weten:

New public betas for iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura, tvOS 16, HomePod software version 16 and watchOS 9 are coming soon. As a member of the Apple Beta Software Program, you can take part in shaping Apple software by test-driving pre-release versions and letting us know what you think.

Op het developerportaal van Apple wordt voor ontwikkelaars nog niets gezegd over een beta voor de HomePod. Op dit moment kun je als ontwikkelaar dan ook nog niet zomaar een officiële developerbeta voor de HomePod downloaden, maar via de publieke beta zal dat in ieder geval lukken. Ook hoef je niet meer te wachten op een uitnodigingen, al waren er wel omwegen om ook als niet-genodigde mee te doen.

iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 en macOS Ventura

De publieke beta voor HomePod softwareversie 16 komt in juli beschikbaar. We weten dan ook welke nieuwe functies erin zitten. Uiteraard houden we je op de hoogte zodra de beta er is.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.