In iOS 14.5 vind je ruim 200 nieuwe emoji (een paar zijn echt nieuw)

iOS 14.5 komt er binnenkort aan en deze update bevat een flinke hoeveelheid nieuwe emoji. Maar je zult er waarschijnlijk maar een handjevol van gaan gebruiken.

De nieuwe reeks emoji maakt deel uit van de Emoji 13.1 specificatie, die eind 2020 is uitgebracht. Deze reeks bevat als belangrijkste vernieuwingen:

  • Hoofd in de wolken
  • Hart dat in vuur en vlam staat hart
  • Gezicht dat uitademt met een wolkje
  • Duizelig gezicht met spiraalogen
  • Hart met pleister
  • Diverse personen met gezichtsbeharing (baard)
  • Relaties met diverse combinaties van genders en huidtonen


Het hart met pleister kun je bijvoorbeeld gebruiken als je na een gebroken hart weer wat bent opgelapt. Even leek het erop dat er in 2021 helemaal geen nieuwe emoji zouden komen, omdat er vanwege de coronacrisis niet vergaderd kon worden door de Unicode-organisatie. Maar het is toch gelukt om een tussentijdse update uit te brengen. Vandaar deze puntrelease .1, met een relatief klein aantal nieuwe emoticons. Wie de iOS 14.5 beta heeft geïnstalleerd kan ze alvast bekijken.

Emoji 2021 in versie 13.1.

De nadruk bij deze release ligt vooral op koppels met verschillende huidskleuren en genders. Gelukkig kun je sinds iOS 14 zoeken naar emoji, zodat je uiteindelijk wel kunt vinden wat je zoekt.

Er zitten in de emoji van iOS 14.5 ook nog een paar kleine wijzigingen. Zo is de injectienaald is iets minder eng geworden door de bloeddruppels te verwijderen. Dit kan van pas komen als je een COVID-19 vaccinatie wilt beschrijven. De hoofdtelefoon heeft nu de vorm gekregen van een AirPods Max.

iOS 14.5 hoofdtelefoon

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe emoji van 2021: hoofd in de wolken en meer

Het leek er even op dat er in 2021 helemaal geen nieuwe emoji zouden komen, maar nu is er toch goed nieuws. Unicode komt met de tussentijdse update Emoji 13.1, met daarin een klein aantal nieuwe emoji. De definitieve lijst van nieuwe emoji is nu bekendgemaakt.

We verwachten iOS 14.5 met de nieuwe emoji in maart 2021. Er zitten nog veel meer functies in iOS 14.5, zoals het makkelijk kunnen ontgrendelen met mondkapje.

Bekijk ook

Deze 25+ nieuwe functies in iOS 14.5 kun je nu gebruiken

Apple heeft in iOS 14.5 weer veel nieuwe functies toegevoegd. In dit artikel zetten we alle nieuwe functies voor je op een rij, zodat je weet wat je te wachten staat zodra je de update installeert.

Afbeelding via Emojipedia

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.