iOS 13.2 beta.

Apple brengt Publieke beta 4 van iOS 13.2 en iPadOS 13.2 uit

De testperiode van iOS 13.2 en iPadOS 13.2 is in volle gang en Apple heeft daarom nieuwe beta's uitgebracht. iPhone- en iPad-bezitters met het juiste profiel kunnen deze nieuwe versie nu alvast testen. We weten ook al wat er nieuw is: Apple gaat Deep Fusion op de iPhone testen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple brengt in rap tempo updates uit voor iPhone en iPad en dat betekent dat de betacyclus ook wat sneller gaat dan gebruikelijk. iOS 13.2 en iPadOS 13.2 verschijnen later dit jaar en zijn nu alvast te testen door ontwikkelaars en binnenkort ook door publieke testers. In deze iOS-versie verwachten we een aantal van de uitgestelde iOS 13 functies terug te zien en hopen we dat Apple weer wat iOS 13 bugs opgelost heeft. We focussen eerst op iOS, omdat deze het meest intensief wordt getest. Verderop in dit artikel lees je meer over de iPadOS 13.2 beta.

Meest recente iOS 13.2 Beta

iOS 13.2 Publieke Beta 4

23 oktober 2019 – Op 23 oktober verscheen de vierde iOS 13.2 Publieke beta. Heb je het juiste betaprofiel op je toestel, dan zie je de update vanzelf verschijnen via Instellingen > Algemeen > Software-update. Als er nog nieuwe ontdekkingen zijn, werken we dit artikel bij.

Alles over de iOS 13.2 functies lees je hier:

Bekijk ook

Deze iOS 13.2 functies kun je nu gebruiken

iOS 13.2 is uit, maar wat zijn nu de belangrijkste nieuwe functies? In dit artikel zetten we de functies van iOS 13.2 voor je op een rijtje. Zo weet je precies wat je allemaal met de update kan doen.

Dit is er nieuw in iOS 13.2 beta 2:

 • Meer dan 60 nieuwe emoji, die Apple al in juli liet zien.
 • Nieuwe optie om meerdere huidskleuren bij een specifieke emoji te kiezen.
 • Nieuwe optie in de instellingen om je historie van Siri en dicteren te wissen.
 • Nieuwe optie om apps te wissen bij het indrukken van het icoontje met Haptic Touch.
 • Instellingen voor videofilmer meteen aanpassen in de Camera-app op iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

Emoji in iOS 13.2

Dit is er nieuw in iOS 13.2 beta 1:

 • Deep Fusion (zie verderop)
 • Aankondigen van iMessage-berichten via Siri is terug. Het was verwijderd uit de beta van iOS 13.0. Het houdt in dat Siri berichten kan voorlezen via je AirPod en het staat standaard uitgeschakeld. Inschakelen doe je via Instellingen > Siri en zoeken.
 • Verwijzingen naar AirPods met ruisonderdrukking
 • Tegels worden niet meer gegroepeerd in iOS 13.2 beta. Hiervoor tik op je op de optie ‘Toon als aparte tegels’.
 • In het Bedieningpaneel zie je op de volumeschuif een icoontje van de oortjes of speaker. Dit werkt alleen bij AirPods en Beats.

AirPods volume

 • Instellingen voor de aanstaande Research-app, waarmee je in de toekomst mee kunt doen aan wetenschappelijke onderzoeken (niet alleen medisch).
 • In de instellingen heet het onderdeel Handoff voortaan ‘AirPlay & Handoff’.
 • In de Handoff-instellingen: nieuwe Handoff-schakelaar voor HomePod, om te wisselen tussen het afspelen van audio op de iPhone en HomePod (de schakelaar functioneert nog niet).
 • In de Handoff- instellingen: nieuwe schakelaar voor automatische AirPlay naar tv’s.
 • Luisterhistorie in de Muziek-app. De iconen voor shuffle en repeat hebben nu een rode achtergrond.
 • 3D/Haptic Touch in de TV-app toont een contextmenu die onthoudt waar je was gebleven.

Niet-gegroepeerde tegels in iOS 13.2

Screenshots: @basvanderploeg

iOS 13.2 beta bevat Deep Fusion

Apple heeft laten weten dat in deze nieuwe beta de functie Deep Fusion getest gaat worden. Dit is een rekentechniek om foto’s mooier te maken. De functie was nog niet klaar toen de iPhone 11 (Pro Max) in de winkels verschenen, anderhalve week geleden.

Deep Fusion voorbeeld

Bij Deep Fusion hebben de camera’s van de iPhone 11 (Pro Max) drie opties:

 • De standaard groothoeklens gebruikt Apple’s verbeterde Smart HDR voor heldere en gemiddeld verlichte scenes. Bij slechtere verlichting wordt Deep Fusion gebruikt en bij donkere scenes komt de nachtmodus in werking.
 • De telefotolens gebruikt voornamelijk Deep Fusion, maar bij erg lichte scenes wordt Smart HDR gebruikt. Bij erg duistere scenes is het opnieuw nachtmodus.
 • De ultragroothoeklens gebruikt alleen Smart HDR. Deze is namelijk niet geschikt voor Deep Fusion en ook niet voor de nachtmodus.

Belangrijk om te weten: de iPhone 11 heeft geen telefotolens, maar alleen een groothoek en ultragrootboek.

Je merkt helemaal niets van Deep Fusion: de functie wordt automatisch geactiveerd en levert betere foto’s af, zonder dat je dat ergens aan kunt aflezen. Ook is het niet te zien in de EXIF-data.

In onze uitgebreide uitleg lees je hoe het werkt. Het schijnt vooral goed te werken bij mensen in gebreide truien.

Bekijk ook

Alles over Deep Fusion: Apple's slimme rekentechniek voor nog mooiere foto's

Deep Fusion is een nieuwe techniek op de iPhones om nog mooiere foto's te maken. Deep Fusion is ook op de iPhone 12 verder verbeterd, maar wat is het eigenlijk? We leggen uit wat het is en hoe het werkt!

iOS 13.2 beta downloaden

Ben je ontwikkelaar, dan kun je via de ontwikkelaarswebsite het benodigde betaprofiel downloaden en vervolgens de beta installeren. De iOS 13.2 beta download is beschikbaar voor de iPhone (vanaf iPhone 6s en iPhone SE). Voor de iPads is er speciale software verschenen, namelijk iPadOS 13. Publieke testers kunnen later meedoen door zich aan te melden voor de publieke beta van iOS.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

iOS 13.2 beta.

Over iOS 13.2
iOS 13.2 is de tweede grote release van iOS 13. Hierin worden waarschijnlijk weer een aantal fouten opgelost die sinds iOS 13 zijn ontdekt. Ook zitten er mogelijk nieuwe functies in die iOS 13 niet hebben gehaald. In een eerder artikel hebben we al de uitgestelde iOS 13 functies voor je op een rijtje gezet. Deze zeven functies worden nog in het najaar verwacht, mogelijk dus in iOS 13.2. Ook verwachten we nog de nieuwe emoji in het najaar van 2019.

Bekijk ook

Deze zeven uitgestelde functies van iOS 13 verschijnen in het najaar

Apple heeft iOS 13.1 uitgebracht, maar er is nog een aantal functies in aantocht. Dit zijn de zeven iOS 13 functies die uitgesteld zijn naar later dit najaar.

Tijdlijn iOS 13.2 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 13.2 beta’s.

 • iOS 13.2 Publieke Beta 3: 16 oktober 2019 (verschenen)
 • iOS 13.2 Publieke Beta 2: 10 oktober 2019 (verschenen)
 • iOS 13.2 Publieke Beta 1: 2 oktober 2019 (verschenen)
 • iOS 13.2 definitieve versie: oktober/november 2019 (verwacht)

Meest recente iPadOS 13.2 Beta

iPadOS 13.2 Publieke Beta 2

10 oktober 2019 – Ontwikkelaars en publieke betatesters met een iPad kunnen deze bijwerken naar iPadOS 13.2 beta 2. Je doet dit via Instellingen > Algemeen > Software-update, mits je het juiste betaprofiel op de iPad hebt staan.

iPadOS 13.2 beta.

iPadOS 13.2 beta downloaden

Ben je ontwikkelaar, dan kun je via de ontwikkelaarswebsite het benodigde betaprofiel downloaden en vervolgens de beta installeren. De iPadOS 13.2 beta download is beschikbaar voor de iPad (vanaf iPad Air 2 en iPad mini 4). Heb je een iPhone, dan moet je de iOS 13.2 beta hebben. Publieke testers kunnen later meedoen door zich aan te melden voor de publieke beta van iOS.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Over iPadOS 13.2
iPadOS 13.2 is de eerste grote update van iOS 13. Hierin worden waarschijnlijk weer een aantal fouten opgelost die sinds iPadOS 13 zijn ontdekt. Ook zitten er mogelijk nieuwe functies in die iPadOS 13 niet hebben gehaald. In een eerder artikel hebben we al de uitgestelde iOS 13 functies voor je op een rijtje gezet. Voor iPadOS gaat het om nagenoeg dezelfde functies. Deze zeven functies worden nog in het najaar verwacht, mogelijk dus in iPadOS 13.2. Ook verwachten we nog de nieuwe emoji in het najaar van 2019.

Bekijk ook

Deze zeven uitgestelde functies van iOS 13 verschijnen in het najaar

Apple heeft iOS 13.1 uitgebracht, maar er is nog een aantal functies in aantocht. Dit zijn de zeven iOS 13 functies die uitgesteld zijn naar later dit najaar.

Tijdlijn iPadOS 13.2 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iPadOS 13.2 beta’s.

 • iPadOS 13.2 Publieke Beta 4: 23 oktober 2019 (verschenen)
 • iPadOS 13.2 Publieke Beta 3: 16 oktober 2019 (verschenen)
 • iPadOS 13.2 Publieke Beta 2: 10 oktober 2019 (verschenen)
 • iPadOS 13.2 Publieke Beta 1: 2 oktober 2019 (verschenen)
 • iPadOS 13.2 Beta 1: 2 oktober 2019 (verschenen)
 • iPadOS 13.2 definitieve versie: oktober/november 2019 (verwacht)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 13 beta’s lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

iOS 16 beta problemen zoals trage iPhone of batterij snel leeg

Is je batterij door de iOS 16 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS 16 hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS 16 beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 23 oktober: Bijgewerkt voor de vierde Publieke beta.
 • 2019 - 23 oktober: Hoera, de vierde beta is er!
 • 2019 - 16 oktober: De derde beta van iOS 13.2 is nu te downloaden.
 • 2019 - 10 oktober: De publieke beta 2 van iOS 13.2 en iPadOS 13.2 is er nu ook.
 • 2019 - 10 oktober: De tweede beta van iOS 13.2 staat nu klaar voor ontwikkelaars.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.