World Emoji Day 2019 - Apple

Dit zijn de nieuwe emoji van najaar 2019: gapend gezicht, rolstoel en flamingo

Later dit jaar op jouw iPhone
Op 17 juli is het World Emoji Day en dat is een mooi moment om alvast vooruit te kijken naar de nieuwe emoji die dit najaar in iOS beschikbaar komen. Apple geeft alvast een voorproefje op de emoji die in iOS 13 eraan komen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe emoji zijn dit najaar trouwens ook te vinden in watchOS en macOS. Met deze nieuwe emoji heb je nog meer diversiteit tot je beschikking: zo kun je de poppetjes die elkaars handen vasthouden nu in elke combinatie van huidskleur en gender laten afbeelden, waardoor meer dan 75 mogelijkheden ontstaan.

iOS 13 emoji relaties en kleding

Er zijn ook nieuwe emoji voor eten, dieren, activiteiten en gezichten. We zien bijvoorbeeld een parachute, vlieger en jojo langskomen. In totaal zijn 24 van de 59 nieuwe emoji alvast te bekijken, plus vier varianten van de relatie-emoji.


Apple Emoji Day 2019 nieuwe emoji

Emoji met meer diversiteit voor najaar 2019

Er zitten ook diverse emoji bij die verschillende handicaps uitbeelden, iets waar Apple zich de afgelopen tijd sterk voor heeft gemaakt. Zo is er een geleidehond, een oor met gehoorapparaat, meerdere rolstoelen, een prothetisch been en dergelijke.

iOS 13 emoji handicaps

Ook bij de gewone emoji zien we uitbreiding. Zo komt er een gapend gezicht, een badpak, Indiase traditionele kledij en voedsel zoals wafels, falafel, boter en knoflook. Bij de dieren zien we een luiaard, flamingo, orang-oetang en stinkdier.

iOS 13 emoji dieren en voedsel

De nieuwe emoji van Apple zijn gebaseerd op de goedgekeurde nieuwe collectie van Unicode 12.0. Dit najaar kun je dus kennismaken met de 59 nieuwe emoji, die je op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch kunt gebruiken. Daarmee heb je duizenden emoji tot je beschikking, met heel veel kledingstukken, beroepen, mythische figuren en emoties.

Zie je door de bomen het bos niet meer, dan kun je met emoji-toetsenborden sneller door de enorme hoeveelheid plaatjes scrollen. Hieronder stellen we een aantal aan je voor.

Bekijk ook

De 6 beste emoji-toetsenborden voor iPhone en iPad

Emoji versturen we al jaren, maar het kan altijd makkelijker. Met deze zes emoji-toetsenborden verstuur je de bekende én nieuwe gezichtjes op originele nieuwe manieren, of maak je het jezelf gewoon een stuk gemakkelijker.

Om het gebruik van emoji iets te verbeteren komt er in iOS 13 een losse emoji-knop. Dit is speciaal bedoeld voor mensen die het QuickType-toetsenbord met meerdere talen willen gebruiken. Normaal verandert de emoji-knop namelijk in een wereldbol, waardoor het lastiger is om van taal te wisselen. In iOS 13 zit daarom naast de spatiebalk een losse emoji-knop, die los staat van het wereldbolletje.

Je leest er alles over in onze round-up van iOS 13 ontdekkingen:

Bekijk ook

Overzicht: Deze 55+ ontdekkingen uit iOS 13 zijn ook superhandig

iOS 13 bevat veel meer handige nieuwe functies dan Apple op het podium heeft laten zien. In dit artikel zetten we meer dan 70 handige iOS 13 ontdekkingen voor je op een rijtje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, dankzij het Unicode Consortium.

Emoji
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.