iculture-peilt
iCulture Peilt
iCulture: Peilt

iCulture peilt: Welke multitaskingfuncties van iPadOS gebruik jij?

Op de iPad heb je diverse functies voor multitasking tot je beschikking, maar gebruik jij die eigenlijk wel eens? In deze iCulture peilt kun je stemmen op onze poll.

Sinds een aantal jaren heeft de iPad zijn eigen besturingssysteem, genaamd iPadOS. De voornaamste reden voor de overstap van iOS naar iPadOS zijn de extra functies die je op de iPad vindt. Dit zijn voornamelijk de multitaskingfuncties op de iPad, zoals Split View en Slide Over. In iPadOS 15 heeft Apple dit verder verbeterd. We zijn daarom benieuwd of en welke multitaskingfuncties jij op de iPad gebruikt.

Poll multitasking op iPad

Multitasking in iPadOS 15 is makkelijker te gebruiken dan voorheen. Bovenaan elke app staat nu een knop om meteen te wisselen naar een Split View- of Slide Over-weergave, waarbij je ook makkelijker een tweede app kan kiezen. Daarnaast zijn er ook nog andere functies zoals Drag & Drop en Picture-in-picture, waarmee je makkelijker kan werken met meerdere apps tegelijkertijd.

De multitaskingfuncties zijn inmiddels al heel wat jaren onderdeel van de iPad en met de verbeteringen sinds september in iPadOS 15 zijn wij benieuwd welke functies jij gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld wel eens Split View als je bepaalde taken op je iPad doet of heb je altijd één favoriete app in Slide Over staan die je af en toe tevoorschijn haalt? Je kan zoveel opties aanvinken als je wil.

We zijn ook benieuwd hoe je de multitaskingfuncties dan gebruikt. Doe je bijvoorbeeld wel eens je administratie op de iPad, waarbij je meerdere apps tegelijk gebruikt? Of kijk je wel eens tv op je iPad in Picture-in-picture terwijl je ondertussen het laatste nieuws leest? Of is er misschien nog een functie die je mist en graag toegevoegd ziet worden in een toekomstige iPadOS-update? Laat het ons weten in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPadOS 15

iPadOS 15 is de najaarsupdate voor de iPad in 2021. Het is de opvolger van iPadOS 14 en verschijnt in september. iPadOS 15 is officieel aangekondigd tijdens de WWDC 2021. In de update verbetert Apple de multitasking, komen er nieuwe apps, widgets op het beginscherm, verbeterde meldingen en nieuwe functies voor FaceTime.

iPadOS 15
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.