Archief voor 'multitasking'

Drag and Drop iPhone

Drag & drop gebruiken op de iPhone: zo doe je dat

Met drag & drop verplaats je tekst, foto's en meer makkelijk binnen dezelfde app of (sinds iOS 15) ook tussen apps onderling. In deze tip laten we zien hoe het klikken en slepen op de iPhone werkt.

iPad meerdere vensters dezelfde app

Zo gebruik je meerdere vensters van dezelfde app op de iPad

Op de iPad kun je meerdere vensters van dezelfde app gebruiken. Je kan op deze manier makkelijker en sneller werken met de apps op de iPad en door de komst van Shelf (Appstrip) wissel je nog makkelijker tussen twee varianten van dezelfde app.

Picture in Picture op de iPhone met FaceTime.

Zo gebruik je 'Picture in Picture' op de iPhone

Je kunt heel eenvoudig een video afspelen en tegelijkertijd een andere app gebruiken dankzij Picture in Picture (beeld-in-beeld) op de iPhone. Dat werkt bijvoorbeeld met FaceTime en video's. In deze tip leggen we uit hoe het werkt.

YouTube Picture in Picture

YouTube Picture in Picture bekijken op iPad en iPhone

Standaard werkt de YouTube-app meestal niet met Picture in Picture, maar in deze tip leggen we vier alternatieve opties uit, zodat je YouTube-filmpjes toch als Picture in Picture-filmpje kunt bekijken op je iPhone of iPad

iPad Pro met wit Magic Keyboard

Multitasking op de iPad: alles wat je wil weten

Je kunt op de iPad sneller werken dankzij multitasking. Zo plaats je apps naast elkaar dankzij Split View en openen je sneller je favoriete apps via het Dock. Heb je een relatief nieuwe iPad dan is er meer mogelijk met Stage Manager. In deze uitleg lees je alles over hoe al deze varianten van multitasking op de iPad werken.

iPadOS 16 Stage Manager

Stage Manager op iPad en Mac: zo werkt het

Met Stage Manager worden je apps en vensters samengevoegd in één weergave, zodat je makkelijker kunt multitasken en van taak wisselen. Dat kun je ook groeperen. Zo werkt Stage Manager op de iPad en Mac!

Split View

Twee apps naast elkaar gebruiken op de Mac in Split View

Wil je in twee apps tegelijk werken en deze fullscreen naast elkaar zetten? Dat kan met Split View op de Mac! Dankzij deze functie staan de twee apps schermvullend naast elkaar. Hoe werkt Split View op de Mac, wat zijn de mogelijkheden en hoe sluit je het weer af? In deze tip leggen we je alles uit over Split View op de Mac.

Picture in Picture op iPad

Picture in Picture gebruiken op de iPad: zo werkt het

Met Picture in Picture is het mogelijk om video's op de iPad te laten afspelen terwijl je andere apps gebruikt. Deze handige stand is op meerdere manieren te activeren en in deze tip lees je er alles over.