Gele HomePod mini die muziek afspeelt.

Zo gebruik je de aanraakbediening van de HomePod: muziek en meer bedienen zonder Siri

Hoe werkt de aanraakbediening van de HomePod (mini)? Met het kleine schermpje bovenaan kun je de HomePod bedienen door aan te raken, maar welke handelingen zijn er?

Je kunt de HomePod (mini) bedienen met Siri, maar bovenop de HomePod en HomePod mini is een aanraakgevoelig deel waarmee je ook enkele handelingen uit kunt voeren. Denk bijvoorbeeld aan het pauzeren van van de muziek of schakelen naar het volgende nummer. Op deze manier is het niet nodig om Siri te gebruiken. Hieronder leggen we uit wat de mogelijkheden zijn wat betreft het bedienen van de HomePod met de hand.

Hoe kan ik muziek bedienen via aanraakbediening op de HomePod?

De aanraakbediening van de HomePod zal je bekend voorkomen als je bijvoorbeeld al gebruikmaakt van de knop op bedrade iPhone-oordopjes. Veel handelingen komen namelijk overeen met de aanraakbediening op de HomePod:

  • Siri gebruiken: Hou de bovenkant van de HomePod ingedrukt tot het licht verschijnt.
  • Muziek afspelen en pauzeren: Tik één keer op de bovenkant van de HomePod om muziek te starten of te pauzeren.
  • Volgende nummer: Tik twee keer achter elkaar op de bovenkant van de HomePod.
  • Vorige nummer: Tik drie keer achter elkaar op de bovenkant van de HomePod.
  • Volume aanpassen: Tik op het plus- of min-teken zodra er muziek afgespeeld om het volume aan te passen.
  • Wekker of timer stoppen: Tik op de bovenkant van de HomePod om een wekker of timer te stoppen.

HomePod met volumeknoppen

Wat betekenen de lampjes bovenop de HomePod?
De HomePod kan op de bovenkant verschillende lampjes tonen, elk met een andere betekenis. Het display kan rood, wit of groen zijn of uit meerdere kleuren bestaan. Op de HomePod mini zien de lampjes er iets anders uit. Wat elk lampje op de HomePod betekent, lees je in onze aparte tip over statuslampjes op de HomePod (mini).

Bekijk ook

Statuslampjes op de HomePod (mini): wat betekenen ze?

Het display van de HomePod en HomePod mini kan allerlei statuslampjes tonen. Brandt het HomePod scherm rood? Of is het juist groen? Wat betekent het witte licht op de HomePod? In deze tip lees je alles.

Een belangrijk verschil tussen de grote HomePod en de HomePod mini is dat de plus- en min-knop bij de HomePod mini altijd zichtbaar zijn. Bij de grote HomePod verschijnen deze alleen als er muziek afgespeeld wordt. Dit is dan ook meteen een indicatie dat de HomePod actief is. Omdat de knoppen bij de HomePod mini altijd zichtbaar zijn, toont dit model een wit pulserend licht.

Lees ook onze tip over muziek bedienen met Siri op de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je muziek bedienen met Siri op de HomePod (mini)

Hoe kun je met Siri muziek bedienen op de HomePod? Hoe beluister je een bepaald nummer of genre? En Wat moet kun je nog meer aan Siri vragen bij muziek afspelen op de HomePod? In deze tip lees je alle optie met genres, stemmingen en andere commando's.
Bekijk ons complete HomePod tipsoverzicht. In talloze handige HomePod tips bespreken we bijna elke functie, instelling en mogelijkheid! Check ook onze HomePod mini review en lees alles over de HomePod kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod